x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătrân la spital, cu alcoolemie în sânge de CINCI la mie

Bătrân la spital, cu alcoolemie în sânge de CINCI la mie

13 Oct 2010   •   00:00

Un bătrân de 72 de ani, dintr-o comună ieşeană, se află internat în stare critică în spital, fiind adus în şoc hipotermic, cu o alcoolemie în sânge de cinci la mie.

Bătrânul, originar din comuna ieşeană Scobinţi, a fost adus, marţi, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, în stare de hipotermice, temperatura corpului fiind de doar 21 de grade, iar potrivit medicilor starea acestuia se menţine critică, la aproape 24 de ore de la internare.

"Pacientul de 72 de ani, din Scobinţi, a fost adus de ambulanţă în stare critică la UPU, după ce a stat mai multe ore în frig. În plus, avea şi o alcoolemie de cinci la mie în sânge. Pacientul aflat în şoc hipotermic, cu temperatura corpului de numai 21 de grade, a fost resuscitat mai multe ore de medicii de urgenţă şi a beneficiat de măsuri de încălzire activă şi pasivă", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX medicul Tudor Ciuhodaru, şeful UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

El a adăugat că starea bărbatului este critică, prognosticul fiind unul rezervat.

Tudor Ciuhodaru a afirmat că se recomandă evitarea consumului de alcool în perioada rece, întrucât creşte vulnerabilitatea la frig.

La sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat din Iaşi, în vârstă de 45 de ani, găsit în scara unui bloc, a murit la Spitalul de Urgenţe din municipiu, unde fusese adus în stare critică, având hipotermie majoră.

×
Subiecte în articol: observator