x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc sfidează Curtea Constituiţională

Boc sfidează Curtea Constituiţională

12 Oct 2010   •   00:00
Boc sfidează Curtea Constituiţională

Elena Hach, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov şi candidat la Consiliul Superior al Magistraturii, atrage atenţia asupra faptului că Guvernul Boc încalcă decizia Curţii Constituţionale asupra Legii restabilirii echilibrului bugetar.



Această decizie stipula că: „Începând cu data de 1 ianuarie 2011 se revine la cuantumul salariilor/indemnizaţiilor şi soldelor de dinainte de adoptarea acestor măsuri de diminuare, în condiţiile încadrării în politicile sociale şi de personal, care, la rândul lor, trebuie să se încadreze în nivelul cheltuielilor bugetare. Astfel, în urma aplicării măsurilor criticate se va menţine în plată acelaşi cuantum al salariilor/indemnizaţiilor şi al soldelor ca cel de dinaintea reducerilor operate prin legea criticată”.

Procurorul Elena Hach a precizat că în mod intenţionat Guvernul României, prin intermediul politicilor declarate, anunţate şi intenţiilor asumate prin Strategia fiscal bugetară a Guvernului pentru 2011-2013 şi proiectul de aplicare pentru 2011 a Legii cadru de salarizare a personalului platit din fonduri publice, sfidează deciziile Curţii Constituţionale şi însăşi prevederile actului fundamental de funcţionare a democraţiei româneşti.

„Indiferent de deciziile Curţii Constituţionale, Guvernul a decis deja să acţioneze în zona ilegală, anunţând cu fiecare ocazie că deja s-a decis scăderea salariilor din justiţie şi permanentizarea reducerii cu 25% a salariilor magistraţilor”, a declarat Elena Hach.
Totodată, procurorul susţine că în calitate de magistrat şi în calitate de cetăţean al României, va lupta personal pentru ca Guvernul României să se supună prevederilor legale şi constituţionale. (Petru Zoltan)

×
Subiecte în articol: observator