x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Tender - Sedinta-fulger la CSM

Cazul Tender - Sedinta-fulger la CSM

de Violeta Fotache    |    09 Aug 2006   •   00:00
Cazul Tender - Sedinta-fulger la CSM

Cazul Ovidiu Tender modifica programul Consiliului Superior al Magistraturii. Urmatoarea sedinta a CSM era programata pentru data de 22 august, dar pentru ca Inspectia Judiciara a Consiliului a finalizat verificarile in acest caz, intalnirea va avea loc joi. Dupa aflarea concluziilor Inspectiei, magistratii sectiei pentru judecatori a CSM vor lua si masurile care se impun.

VINOVATII. Din gura Inspectiei CSM vom afla cine si ce a gresit in cazul prelungirii arestarii preventive a lui Ovidiu Tender, dispusa la 30 iulie de magistratii Curtii de Apel Bucuresti. In memoriile adresate CSM, omul de afaceri si aparatorii sai au reclamat atat comportamentul presedintelui completului de judecata in timpul sedintei, cat si incalcarea unor drepturi procesuale. Curtea de Apel a prelungit mandatul de arestare a lui Tender la miezul noptii, in conditiile in care actul expira chiar atunci. Hotararea instantei a fost data la cateva ore dupa ce Tribunalul Bucuresti decisese, in aceeasi dupa-amiaza, ca Ovidiu Tender poate fi judecat in stare de libertate.

SE STRANG RANDURILE. Trei judecatori de la Tribunalul Bucuresti care au judecat dosarul Tender si-au cerut transferul la Curtea de Apel. Este vorba despre judecatorii Petre Rosu (cel care a dispus la 3 martie prima arestare), Simona Elena Cirnaru si Lucia Tatiana Rog. Cererile lor vor fi discuate maine la CSM. Ieri, Ovidiu Tender a fost dus din nou la Parchet pentru prezentarea materialului de urmarire penala, dar aceasta actiune a fost amanata. Avocatii lui spun ca si aici, ca si in cazul Patriciu, ancheta nu ar fi terminata. Tender este acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde ROL, prin inselaciune, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. O noua cerere de revocare a arestarii, pe motive medicale, a fost amanata ieri pentru saptamana viitoare.

×
Subiecte în articol: observator tender