x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunicat De la Sectorul 3 - Coltea, desfiintat in conditiile legii

Comunicat De la Sectorul 3 - Coltea, desfiintat in conditiile legii

14 Noi 2006   •   00:00

"Operatiunea urbanistica ce are loc in incinta ansamblului spitalicesc Coltea are ca scop punerea in realitate a proiectului de reabilitare complexa a uneia dintre cele mai vechi, mai prestigioase si valoroase unitati de sanatate publica a Bucurestiului.

Proiectul elaborat la comanda beneficiarului - Ministerul Sanatatii si Familiei prin Directia de Sanatate a Municipiului Bucuresti - beneficiaza de sustinerea bugetara a Guvernului precum si de o importanta finantare externa, fiind conceput de catre SC Proiect Bucuresti SA din anul 2002. Conform acestuia Primaria Municipiului Bucuresti a eliberat Autorizatia de desfiintare nr. 84/16.08.2003 si Autorizatiile de Construire nr. 7/04.03.2003 si nr. 15/01.03.2006, care prevad desfiintarea corpului E din ansamblul Policlinica, pentru realizarea pe terenul ramas liber a unui corp cu functie similara, respectiv consolidarea si refacerea a 8 corpuri de cladire din incinta. Din considerente obiective privind organizarea lucrarilor de constructii desfiintarea corpului E a fost amanata de catre conducerea Spitalului, depasindu-se termenul de valabilitate a Autorizatiei emise in 2003.

SOLICITARE. Prin urmare, aceeasi administratie a Spitalului s-a adresat Primariei Sectorului 3 pentru reinnoirea Autorizatiei care a si fost emisa in conditiile precedentei, cu reconfirmarea de catre Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National a Municipiului Bucuresti a faptului ca imobilul (Corpul Policlinica) nu este listat ca monument. Precizam, in lumina celor prezentate mai sus, ca Primaria Sectorului 3 a procedat la emiterea in conditiile legii a unei autorizatii solicitate administrativ de catre conducerea unitatii spitalicesti, in conditiile tehnice ale unui proiect si ale unei Autorizatii emise deja acum trei ani de catre Primaria Municipiului Bucuresti, operatiune absolut normala si obligatorie pentru orice cerere de autorizatie ce indeplineste conditiile legale.

Alaturi de lucrarile pe care Primaria Sectorului 3 le executa in mod sustinut in zona centrala (amintim aici reabilitarea completa a parcului Sf. Gheorghe Nou - Km Zero, realizarea parcarii adiacente Spitalului Coltea - Str. Slanic si refacerea tuturor strazilor perimetrale) aducerea la finalizare a proiectului DSPMB privind reabilitarea spitalului Coltea va contribui la imaginea civilizata, urbana a centrului Capitalei precum si la functionarea acestui ansamblu spitalicesc in conditii moderne si civilizate, la standardele europene la care aspiram cu totii".
  • Serviciul Presa- Primaria Sector 3
  • ×
    Subiecte în articol: observator