x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa: Tone de păcură au ajuns în sistemul de canalizare al municipiului

Constanţa: Tone de păcură au ajuns în sistemul de canalizare al municipiului

16 Sep 2010   •   00:00

Câteva tone de păcură au ajuns în sistemul de canalizare al municipiului Constanţa, în urma unei avarii la sistemul de alimentare cu păcură aparţinând CET Palas, ulterior o mare cantitate fiind deversată în apele Mării Negre, în acvatoriul portuar.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, Irina Oprea, în urma unei avarii la sistemul interior de alimentare cu păcură aparţinând CET Palas câteva tone de produs petrolier s-au scurs, miercuri după-amiază, în reţeaua de canalizare SC RAJA SA din zonă.

"Păcura deversată în reţeaua de canalizare a afectat funcţionarea staţiei de pompare ape uzate din zonă, SP0 şi a Staţiei de Epurare Constanţa Sud, motiv pentru care o mare parte din produsul petrolier a ajuns să fie deversat în mare, la nivelul danei 68”, a declarat Irina Oprea, care a mai precizat că angajaţii regiei au acţionat cu materiale absorbante pentru prevenirea poluării la nivelul staţiei de pompare şi de epurare Constanţa Sud.

Conform sursei citate, reprezentanţii RAJA Constanţa au informat Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) şi Garda de Mediu despre acest incident.

Responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, a declarat că specialiştii instituţiei au analizat situaţia şi urmează să asigure suportul logistic Comandamentului Naval Român, care va interveni pe mare pentru depoluare, anunţă Mediafax.

De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au intervenit imediat în zona afectată, urmând ca în cursul zilei de joi să înceapă şi o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de poluarea produsă.

×
Subiecte în articol: observator