x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa. Un muncitor a murit după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el

Constanţa. Un muncitor a murit după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el

04 Iul 2009   •   00:00

Accident de muncă mortal în Portul Constanţa. Un bărbat care lucra la un şanţ adânc de patru metri a murit, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Bărbatul de 65 de ani lucra la un şanţ din portul Constanţa. A coborât în şanţ împreună cu un coleg. Într-o clipă, câţiva bolovani s-au desprins din malul şanţului şi au căzut peste ei. Colegii au sărit imediat în ajutorul barbatilor dar pentru unul dintre ei a fost prea tarziu.



Nu este singurul accident de muncă produs în ultima vreme, relatează antena3.ro. Săptămâna trecută, un mal de pământ s-a prăbuşit peste doi muncitori care lucrau pe un şantier din zona Piaţa Presei, lângă pavilioanele Romexpo. Unul dintre muncitori şi-a pierdut viaţa, la doar 21 de ani. Celălalt a fost grav rănit.

În mai, trei muncitori care lucrau la Pasajul Băneasa au fost scoşi morţi de sub pâmânt. Un accident pentru care de vină a fost lipsa pereţilor de susţinere a malurilor din metal sau lemn.

În primele două luni ale anului 2009, aproape 400 de oameni au suferit accidente de muncă. 30 dintre acesţia şi-au pierdut viaţa, arată o statistică a Inspectoratului de Muncă.

×
Subiecte în articol: observator