x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cotele lui Băsescu: Nu va fi inundaţie

Cotele lui Băsescu: Nu va fi inundaţie

06 Iul 2010   •   00:00
Cotele lui Băsescu: Nu va fi inundaţie
Sursa foto: Daniel Mihalascu/Jurnalul National

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Galaţi, că, fiind un om cu pregătire tehnică, adună debitul Prutului cu al Dunării şi cu cel actual al Siretului şi nu rezultă inundaţie.

"Adun debitul Prutului cu debitul Dunării şi cu debitul actual al Siretului şi nu îmi iese inundaţie", a spus Băsescu, precizând că face acest calcul aşa cum îl face orice om cu pregătire tehnică, aşa cum este el.

Miniştrii de acord cu preşedintele
Cei doi miniştri veniţi la Galaţi au confirmat ce a spus şi şeful statului. Atât Vasile Blaga, cât şi Laszlo Borbely au spus că municipiul Galaţi nu va fi inundat. "Cotele au rămas la acelaşi nivel. Aici aş putea veni cu un element în plus: se ecluzează, pe Canalul Dunăre Marea Neagră cu 500 de metri cubi în plus. Dunărea în amonte este în scădere. Datorită faptului că este o viitură în formă de trapez ea o să dureze ceva mai mult, în jur de o săptămână", a spus la Galaţi ministrul Vasile Blaga. Demnitarul a revenit asupra ideii vehiculate de spargere a digului de la Grindu şi a precizat că nu se doreşte să se ajungă la acest lucru.

Digul umplut cu apă

Între descinderile miniştrilor şi şefului stautului angajaţii ISU, cei ai primăriei, voluntarii şi reprezentanţii armatei au început umplerea cu apă a digului care va apăra cartierul Valea Oraşului din Galaţi. Ministrul de Interne a cerut forţelor de ordine să asigute paza acestui dig pentru a nu exista pericolul tăierii lui.

×
Subiecte în articol: observator