x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crescătorii de taurine merg miercuri la Cotroceni

Crescătorii de taurine merg miercuri la Cotroceni

03 Noi 2009   •   00:00

Crescătorilor de taurine merg miercuri la Palatul Cotroceni. Nu ca să-l felicite pe şeful statului de ziua lui, ci ca să discute despre subvenţii în baza invitaţiei lansate de acesta săptămâna trecută de "pe ghiveciul de flori", în timpul protestului fermierilor.

Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, Costel Caraş, a anunţat că o delegaţie a fermierilor se va prezenta, miercuri, la ora 9:00, la Palatul Cotroceni, sperând să găsească rezolvare la problemele lor legate de subvenţiile pe cap de animal. Potrivit lui Caraş, semnalele "nu sunt foarte bune": "Din câte am auzit, vor să inventeze o schemă care să mai prelungească agonia, dar noi nu vom accepta acest lucru".

El a declarat că fermierii nu au primit o invitaţie în scris de la Preşedinţie pentru a reveni la discuţii, rămânând doar invitaţia făcută de şeful statului, miercurea trecută, în mijlocul protestatarilor. "Nu ştim dacă ne va primi cineva, miercuri, la Cotroceni. Nu am primit nimic oficial, a rămas în picioare doar invitaţia făcută de Traian Băsescu pe ghiveciul de flori din faţa Cotroceniului. Ne-a zis să venim miercuri, nu ne-a precizat nici o oră. Având în vedere că mâine este şi ziua de naştere a şefului statului, vom veni de dimineaţă acolo să prindem loc la rând", a spus Caraş.

PROTESTELE VOR CONTINUA
Fermierii ameninţă că, dacă problemele nu le vor fi rezolvate, vor continua protestele joi şi vineri în Bucureşti şi în 38 de judeţe. Caraş a declarat că pentru joi şi vineri au autorizaţie de proteste în Capitală, între orele 10:00 şi 17:00, la sediile ministerelor Finanţelor, Agriculturii, Guverului şi la Palatul Cotroceni. De asemenea, crescătorii de taurine au autorizaţii de protest la sediile a 38 de prefecturi din ţară.

×
Subiecte în articol: observator