x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demisii în conducerea NewsIn

Demisii în conducerea NewsIn

de Cristian Ionescu    |    14 Ian 2010   •   00:00

După o şedinţă fulger, cei doi angajaţi ai lui Sorin Ovidiu Vantu, directorul general, Cosmin Popa şi redactorul-şef , Adelina Rădulescu, au decis să îşi prezinte demisiile, potrivit unor surse interne ale agenţiei, citate de mai mulţi jurnalişti pe blog-urile personale.

Potrivit surselor respective, alături de ei şi alţi editori (amici) vor să plece dar nu au luat încă atitudine în acest sens. Decizia vine după ce Sorin Ovidiu Vântu a declarat că a fost o greşeală să pună jurnalişti să facă afaceri şi a decis ca Mihnea Vasiliu să se ocupe de NewsIn.

Întrebat de Petrişor Obae pe paginademedia.ro dacă Popa (directorul general) va pleca, Vântu a spus că responsabilitatea de a rentabiliza NewsIn îi revine lui Mihnea Vasiliu şi el va lua deciziile.

De asemenea, board-ul editorial nu mai are atribuţii de business, toate acestea trecând la Consiliul de Administraţie al Realităţii, din care fac parte doar apropiaţi ai lui Sorin Ovidiu Vîntu. Deciziile editoriale rămân însă sarcina Board-ului. Liderii de sindicat vor ieşi din Consiliul de Administraţie al grupului, dar preşedintele CA va fi în continuare Liviu Luca.

Agenţia de presă NewsIn va rămâne în grup şi va fi condusă de Mihnea Vasiliu. Conform surselor Paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, actual director al Diviziei Quality va coordona şi dezvoltarea internaţională, care include anul acesta Moldova şi Serbia, iar anul viitor Ungaria şi Grecia.

Produsele media vor funcţiona independent, iar bugetele nu vor mai fi amestecate. Cătălin Popa se ocupă, ca manager, de Realitatea TV, Sorin Freciu de The Money Channel, Sorin Vulpe de posturile radio, Doru Buşcu de Academia Caţavencu şi Dragoş Stanca de F5. Mihnea Vasiliu va coordona dezvoltarea internaţional, iar Sergiu Toader va fi managerul de proiect al noilor staţii, iar Radio Guerrilla, Realitatea FM şi Gold FM vor fi grupate într-o divizie care va fi coordonată de Sorin Vulpe. Celelalte divizii vor dispărea.

Cosmin Popa, de profesie cercetător, la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga" s-a specializat în istoria Uniunii Sovietice şi a Europei de Est, a urmat studii la Bucureşti şi la Moscova. A lucrat în presa de agenţie din 1998 până în 2005. Director executiv la Mediafax, în intervalul 2002-2005. În perioada 2005-2006 a fost şef al Secţiei de evenimente externe a cotidianului "Adevărul". Se preocupă în continuare de istorie, domeniu în care a obtinut titlul de Doctor, şi în care, în anul 2002, a câştigat premiul Societăţii de Gestiune a Drepturilor de Autor "CopyRo", pentru lucrarea "Naşterea imperiului". A avansat în poziţia de Director General al NewsIn după ce a coordonat simultan, timp de mai multe luni, atât departamentul de vânzări al agenţiei, cât şi departamentul de dezvoltare.

Adelina Rădulescu susţine că are o experienţă de 15 ani în presă, care s-a concretizat în articole şi comentarii, analize - cu precădere despre politica internă, dar şi despre cea internaţională, cultură, servicii secrete şi diplomaţie. A lucrat la agenţiile de ştiri Rompres şi Mediafax, la BBC, Ziarul Financiar şi, pentru scurt timp, la Evenimentul Zilei. O preocupare constantă în devenirea ei jurnalistică a fost evoluţia mentalităţilor, a regimurilor politice şi a instituţiilor în perioada postcomunistă.

Ca o părere personală şi în asentimentul multor colegi de breaslă, plecarea lui Cosmin Popa din cadrul NewsIn reprezintă o pierdere importantă, având în vedere realizările acestuia. Salut demnitatea retragerii cu fruntea sus. (C.I.)

Articolele în formă completă  AICI si AICI.

×
Subiecte în articol: observator