x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul APIA Sălaj a demisionat din toate funcţiile deţinute în PDL

Directorul APIA Sălaj a demisionat din toate funcţiile deţinute în PDL

26 Mar 2010   •   00:00

Directorul coordonator al APIA Sălaj, Alexandru Mureşan (PDL), acuzat de un deputat PNL de vot multiplu la alegerile europarlamentare din iunie 2009, a demisionat, vineri, din toate funcţiile politice, rămânând simplu membru, dar şi la conducerea instituţiei.

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a declarat că Alexandru Mureşan a rămas simplu membru al PDL şi că s-a retras din funcţiile politice pentru că "aşa i-a dictat conştiinţa".

"Directorul APIA Sălaj, Alexandru Mureşan, şi-a dat azi (vineri - n.r.) demisia din toate funcţiile politice, dar a rămas director al instituţiei publice sălăjene. Îi respect această decizie şi regret că s-a ajuns în acest punct" , a declarat Lucian Bode.

Potrivit sursei citate, Alexandru Mureşan va putea reveni în funcţiile politice pe care le-a deţinut de îndată ce justiţia se va pronunţa asupra acestui caz.

Alexandru Mureşan a fost secretarul PDL Zalău şi coordonator de activităţi în cadrul PDL Jibou, iar, din toamna anului 2009, ocupă funcţia de director coordonator al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Sălaj.

Deputatul PNL Mirel Taloş declara, la sfârşitul lunii februarie, că directorul coordonator al APIA Sălaj, Alexandru Mureşan (PDL), a votat de mai multe ori la alegerile europarlamentare din iunie 2009, motiv pentru care a cerut demisia directorului, însă acesta spunea că, deocamdată, există prezumţia de nevinovăţie.

Potrivit sursei citate, Alexandru Mureşan a votat în secţii din localităţile Ileanda, Băbeni, Bălan şi Lozna, iar listele electorale suplimentare din aceste secţii conţin dovezi exacte în acest sens, mai exact datele din actul de identitate al directorului APIA Sălaj.

La vremea respectivă, directorul coordonator al APIA Sălaj, Alexandru Mureşan, declara că "există prezumţia de nevinovăţie, iar justiţia se va pronunţa în acest caz".

×
Subiecte în articol: observator