x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două trenuri sunt blocate lângă Drăgăneşti, judeţul Olt

Două trenuri sunt blocate lângă Drăgăneşti, judeţul Olt

08 Mai 2010   •   00:00
Două trenuri sunt blocate lângă Drăgăneşti, judeţul Olt
Sursa foto: Dragos Savu /Jurnalul National

Două trenuri, un Rapid şi un Personal, au rămas, azi după-amiază, blocate între localităţile Drăgăneşti şi Radomireşti, judeţul Olt, după ce pantograful trenului personal s-a rupt iar garnitura a rămas fără electricitate, angajaţi ai Regionalei CFR Craiova lucrând pentru remedierea defecţiunii.

Trenul Personal 9004 şi trenul Rapid 798, care circulă pe relaţia Craiova - Bucureşti, au rămas, sâmbătă după-amiază, blocate între localităţile Drăgăneşti şi Radomireşti, în judeţul Olt.

Potrivit directorului Regionalei CFR Craiova, Victor Frăsinoi, incidentul feroviar a fost cauzat de ruperea pantografului trenului personal, garnitura rămânând astfel nealimentată cu energie electrică.

"Este vorba de instalaţia care se află pe locomotivă şi care face legătura cu firele electrice. Acea instalaţie s-a rupt, iar acum se lucrează pentru remedierea problemei. Se mai întâmplă şi astfel de cazuri", a declarat directorul Regionalei CFR Craiova, Victor Frăsinoi.

Din cauza acestui incident, o altă garnitură, Rapidul 798 Craiova - Bucureşti, a rămas blocată în spatele personalului.

"În acea zonă este linie dublă de tren. Practic doar linia pe care se află cele două trenuri este scoasă de sub tensiune, pe linia cealaltă putându-se circula. Pentru trenul rapid va ajunge o locomotivă Diesel de la Caracal care va tracta trenul şi îl va pune pe linia pe care se poate circula", a explicat Victor Frăsinoi.

Directorul Regionalei CFR Craiova nu a putut preciza cu aproximaţie câte persoane se află în cele două trenuri.

×
Subiecte în articol: observator