x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul adjunct al şefului IPJ Vâlcea, arestat preventiv

Fostul adjunct al şefului IPJ Vâlcea, arestat preventiv

06 Mai 2009   •   00:00

Curtea de Apel Piteşti a dispus, astăzi, arestarea preventivă a comisarului-şef Daniel Munteanu, fost adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, cercetat pentru infracţiunile de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită, informează Agerpres.

Curtea de Apel Piteşti a dispus, astăzi, arestarea preventivă a comisarului-şef Daniel Munteanu, fost adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, cercetat pentru infracţiunile de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită.

După emiterea mandatului de arestare preventivă, Munteanu a fost dus în arestul IPJ Argeş. Reprezentanţii DNA Piteşti au anunţat că vor oferi mai multe detali despre acest caz în cursul acestei zile.

Fostul poliţist Daniel Munteanu a fost reţinut de procurorii DNA Piteşti în urmă cu o zi, după mai multe ore de audieri. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, comisarul Gabriel Ciobotoiu, a confirmat că marţi, la doar câteva zile după ce Daniel Munteanu s-a pensionat pe caz de boală şi a plecat de la comanda inspectoratului, DNA Piteşti a efectuat o percheziţie în biroul pe care acesta l-a ocupat până la finele lunii aprilie.

În vârstă de 41 de ani, fostul adjunct al şefului IPJ Vâlcea a absolvit în anul 1993 Şcoala militară pentru perfecţionarea şi pregătirea ofiţerilor de poliţie iar în 2006 şi-a luat masteratul în domeniul administraţiei publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti.

Între 1992 şi 1994 a fost ofiţer al Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Olt, după care, până în 2005, a fost ofiţer specialist în Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vâlcea iar din 2005 până în 2008 a fost şeful acestui serviciu.

În această calitate, Daniel Munteanu a dispus efectuarea cercetărilor prealabile în dosarul finalizat de DNA Piteşti împotriva primarului Mircia Gutău, dosar care urmează să intre pe rolul Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin.

Din aprilie 2008 până la pensionarea sa neaşteptată din aprilie 2009, Daniel Munteanu a îndeplinit funcţia de adjunct al şefului IPJ Vâlcea.(V.A.)

×
Subiecte în articol: observator