x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greva la metrou - Ce mai vrei de la noi, Rădoi?

Greva la metrou - Ce mai vrei de la noi, Rădoi?

de Adriana Oprea-Popescu    |    10 Mar 2010   •   00:00
Greva la metrou - Ce mai vrei de la noi, Rădoi?
0-115723-_ds_66103.jpgAngajaţii Metrorex au decis să reia, din 18 martie, pe perioadă nedeterminată, greva generală întreruptă de Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2009, iar metroul nu va circula, începând de joia viitoare, între orele 4:00 şi 16:00. Vor fi afectaţi circa 700.000 de bucureşteni care folosesc zilnic acest mijloc de transport în comun.


Angajaţii Metrorex speră să obţină astfel creşterea fondului de salarii cu 3,7%. "După patru luni de aşteptare, vom declanşa greva generală, direct, fără conciliere, negociere sau grevă de avertisment. Puteam intra în grevă imediat după decizia Curţii de Apel Bucureşti din 2 martie, dar nu am vrut să punem bucureştenii în situaţia de a nu avea cu ce să circule. Speram ca până în 18 martie Guvernul să-şi dea seama şi să evite declanşarea grevei generale", a declarat preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Rădoi.

Vedeţi? Rădoi s-a gândit la noi! Aşa zice el, că putea să ne facă sardine în autobuze, să ne înghesuie prin tramvaie şi să râdă de cum patinăm noi kilometrii între case şi servicii, mai devreme. Pe 2 martie. Dar s-a gândit la noi, Rădoi. Până ieri, când şi-a zis: "ajunge atâta compasiune" şi a anunţat "direct, fără conciliere, negociere sau grevă de avertisment"! Bucureşteni, ocupaţi conservele! Dar, mai exact, cine este Rădoi şi ce vrea el de la noi?


5200 DE EURO LUNAR DIN CHIRIE

În 2005, Rădoi era deputat PSD şi avea în proprietate un hectar de teren forestier, 0,7 ha teren intravilan, un apartament de 90 de metri pătraţi şi o casă de vacanţă cu o suprafaţă de 130 de metri pătraţi. Conducea un Audi A6 cumpărat în 2002 şi avea venituri şi din "activităţi de producţie şi comerciale ale familiei (tata, frate)", dar şi de la o societate comercială (neprecizată în declaraţia de interese depusă la Camera Deputaţilor). Era "acţionar prin depunerea de cupoane la Eletromagnetica".

În 2005, Rădoi declară că şi-a mai cumpărat un teren agricol de 2 hectare, dar şi o casă de locuit de 150 de metri pătraţi. La averea lui se adaugă un autoturism Fiat care, deşi fusese achizionat în leasing în 2003, nu figurează pe declaraţia de avere anterioară (datată 25 mai 2004). La "alte precizări ale declarantului" el susţine: "diferenţa dintre actuala declaraţie şi cea precedentă, (sic!) a apărut în urma căsătoriei din anul 2004, averea fiind cumulată". Să nu ştie oare Rădoi că bunurile dobândite înainte căsătoriei nu devin bunuri comune?!

Important pentru el e că, în timpul mariajului, dar şi după încheierea lui, a tot dobândit. Inclusiv calitatea de senator PSD, în mandatul 2004-2008. Conform declaraţiei de avere din mai 2008, pe lângă cele pe care le avea deja, Rădoi s-a îmbogăţit cu un teren extravilan de 1,2 hectare situat în Dâmboviţa şi şi-a schimbat Audi-ul A6 (pe care l-a vândut, în martie 2008, lui Rădoi Răzvan, contra sumei de 5000 de euro) cu un Audi A4 (care, deşi cumpărat în 2004, nu figurează în declaraţia de avere din 2005).

În urma divorţului, Rădoi s-a procopsit cu bijuterii şi ceasuri pe care el şi le evaluează la 6500 de euro, dar şi cu casa de la Sinaia. Pe care o închiriază cu 5200 de euro pe lună, conform declaraţiei de avere. N-are nevoie de bani cash, ei se duc într-un cont curent deschis la BRD... În care nu se ştie cât s-a adunat, că lui Rădoi îi stă mintea la greve, n-are vreme să ceară un extras de cont! În aceeaşi declaraţie de avere, sindicalistul de la Metrou detaliază afacerea de familiei: "activităţi lucrative şi comerciale împreună cu familia - exploatare fermă pentru animale (tata - frate)".

Sursele de venit ale lui Rădoi în 2008 erau salariul pentru funcţia de senator şi indemnizaţia de la sindicat: 70.000 RON.
În plus, conform declaraţiei de interese din iunie 2008, Rădoi deţinea 33% din acţiuni la "Swiss House", care se ocupa de "comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare". Firma şi-a întrerupt temporar activitatea anul trecut, fără să fi depus vreun bilanţ anual la registrul comerţului.

Aşadar, ce mai vrei de la noi, Rădoi? De ce nu-ţi vezi tu de inadvertenţele din declaraţiile de avere? De ce nu ţi le vede ANI? De ce pe tine nu te înghesuie nimeni?

2003 - Declaraţia de interese depusă de Ion Rădoi la Camera Deputaţilor - format pdf


2004 - Declaraţia de avere depusă de Ion Rădoi la Camera Deputaţilor
- format pdf

2005 - Declaraţia de avere depusă de Ion Rădoi la Camera Deputaţilor - format pdf

2008 - Declaraţia de avere depusă de Ion Rădoi la Senat - format pdf

2008 - Declaraţia de interese depusă de Ion Rădoi la Senat - format pdf

2009 - Declaraţia de avere depusă de Ion Rădoi la Senat - format pdf

×
Subiecte în articol: observator