x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Hoţul" Tăriceanu şi "mincinosul" Boc s-au înfruntat în instanţă

"Hoţul" Tăriceanu şi "mincinosul" Boc s-au înfruntat în instanţă

de Violeta Fotache    |    24 Mar 2010   •   00:00
"Hoţul" Tăriceanu şi "mincinosul" Boc s-au înfruntat în instanţă

Procesul intentat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu actualului prim-ministru, Emil Boc, pe marginea cazului Sterling, s-ar putea lăsa cu o nouă acţiune penală, după ce şeful Executivului l-a numit pe predecesorul său în funcţie "hoţ în sens figurativ".



Lupta politică dintre cei doi pe marginea cazului Sterling a continuat şi în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, în procesul în care Tăriceanu îi cere daune lui Boc pentru afirmaţiile publice făcute de actualul premier privind contractul Sterling.

Premierul Emil Boc a susţinut ieri, în faţa Completului 7 Civil, că fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu poate fi considerat un "hoţ în sens figurativ", deoarece avea obligaţia de a verifica respectarea legii în cazul Sterling şi nu ar fi făcut-o, cel puţin din motive de prietenie cu Dinu Patriciu, înscriindu-şi afirmaţiile în categoria celor care beneficiază de imunitate.

REPICĂ DIPLOMATICĂ
Esenţa replicii lui Tăriceanu îl scoate pe premierul Boc mincinos, incompetent şi neserios, precum analiştii "cu o anumită libertate de exprimare". Tăriceanu a folosit însă limbajul diplomatic, spunând că afirmaţiile lui Boc "nu au nici o bază reală" şi "dovedesc o gravă necunoaştere a legii", în ciuda faptului că Emil Boc este jurist şi profesor de Drept.

"Primul-ministru nu este un analist sau comentator cu o anumită libertate de exprimare, ci trebuie să dea dovadă de seriozitate şi responsabilitate în afirmaţii", a spus Tăriceanu, ţintind la două capete. În rest, cei doi politicieni s-au bătut în declaraţii, argumente şi înscrisuri depuse la dosar, fiecare clamându-şi dreptatea. Instanţa urmează să stabilească cine are dreptate, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 12 mai.

×
Subiecte în articol: observator