x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ialomita - Politia, in ofsaid

Ialomita - Politia, in ofsaid

18 Oct 2005   •   00:00

Scandalul produs acum o saptamana la discoteca Nicola din Slobozia, unde o echipa a Garzii Financiare Ialomita a fost agresata verbal si fizic de patronul localului Diciu Gheorghe, continua. Lipsa de reactie a politiei este explicata de seful IJP Ialomita, comisar sef Stan Batlan, in doua fraze: "Nu s-a facut nimic pentru ca practic intreaga activitate a fost numai pentru a calma. Noi intervenim prin excelenta ulterior unui eveniment". Culmea ironiei, comisarii Garzii Financiare care au actionat la Nicola au intrat in atentia DNA, fiind cercetati in baza unei plangeri facute de agresor care ii acuza ca ar fi pretins mita 1.000 de euro.

AGRESIUNEA. In noaptea de 8-9 octombrie 2005, o echipa de comisari ai Garzii Financiare Ialomita a descins la discoteca Nicola pentru un control inopinat. Patronul localului nu a prezentat documentele pentru control si impreuna cu fiul sau i-a agresat verbal si fizic pe comisari. Unul dintre oamenii legii a ajuns la spital cu fisura craniana dupa ce Diciu l-a lovit in cap cu o sticla. Mai mult, patrula de politie ajunsa in discoteca dupa patru solicitari nu a luat declaratii de la martori, nu a ridicat nici un document si nici nu a acordat sprijin comisarilor pentru a derula controlul impiedicat prin violenta de patron.

LEGEA
Potrivit articolelor 465, 467 si 468 din Codul de Procedura Penala, fapta comisa de Diciu Gheorghe ar fi trebuit cercetata in procedura speciala a flagrantului. Oamenii legii erau obligati sa audieze martorii, sa ridice probe si sa intocmeasca un proces verbal. Politistii erau obligati sa-l retina pe faptuitor si sa sesizeze procurorul de serviciu, ultrajul fiind o infractiune de competenta Parchetului.

×
Subiecte în articol: observator