x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi: "Escrocul mansardelor" a fost prins

Iaşi: "Escrocul mansardelor" a fost prins

de Cristinel C. Popa    |    06 Oct 2009   •   00:00

Unul dintre cei mai mari ţepari ieşeni, Teodor Coman (fost Simileac), patronul Trustului de Construcţii Moldova SRL Iaşi, a fost ridicat, marţi la amiază, de DPIR de la sediul firmei sale, şi dus la DIICOT pentru audieri.

Simileac, de 44 de ani, este un personaj extrem de controversat: el a vândut zeci de mansarde construite ilegal deasupra blocurilor şi nefinalizate, iar proprietarii nu deţin nici un act şi stau în case fără gaz ori lumină, pe care nici nu le pot înstrăina.

Deşi a fost amendat de mai multe ori şi chiar a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, fals în declaraţii şi emitere de file cec cu dată falsă, Simileac a continuat să mansardeze blocuri şi să vândă locuinţele astfel obţinute. Numărul real al celor păgubiţi nu-l ştie nimeni, cert este însă că cei care au făcut plângeri sunt proprietarii apartamentelor care n-au primit nici un act care să ateste această calitate, deşi au plătit zeci de mii de euro.

"Stau din 2007 într-o astfel de mansardă şi nu am avut niciodată un act de proprietate. Fără acest document, n-am putut face contracte nici pentru lumină şi nici pentru gaz, deşi am plătit 29.000 de euro pe locuinţă. Am lumină pentru că am tras curent electric de pe casa scării şi în aceeaşi situaţie mai sunt încă cinci familii", a spus o locatară a unei mansarde din blocul O1 din cartierul Mircea cel Bătrân.

Numai în acest cartier, Simileac a mansardat cinci blocuri, realizând, astfel, 30 de apartamente, toate vândute contra a zeci de mii de euro. Însă astfel de locuinţe sunt în tot oraşul, numărul păgubiţilor fiind foarte mare. De-a lungul timpului, pentru a-şi pierde urma, Simileac nu doar că şi-a schimbat numele, ci a făcut tot felul de artificii cu firmele. Pe unele le-a vândut sau le-a mutat la Bucureşti, iar altora le-a schimbat denumirea.

×
Subiecte în articol: observator