x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

08 Oct 2006   •   00:00
INEDIT - Croaziera pe Dunare
O echipa formata din redactorii Jurnalului National si ai Antenei 1 a pornit ieri intr-o calatorie a povestilor Dunarii. Nu orice fel de calatorie. Este vorba despre o croaziera pe Dunare, iar intre 10 si 24 octombrie veti naviga cu echipa intre Sulina si Bazias la bordul unui vapor care va face escale ori de cate ori vor iesi in cale povesti demne de ascultat. Scrieti-ne despre viata pe care o traiti acolo, la dumneavoastra acasa, unde totul depinde de toanele si cotele apelor Dunarii. Scrieti-ne pe adresa croaziera@jurnalul.ro sau prin posta la adresa pe care o gasiti in caseta redactionala.

SANTIER - Sibiu, in pregatiri
Peste 1.000 de manifestari culturale, generate de 200 de proiecte, vor avea loc la Sibiu in 2007, cu ocazia Programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007". Cu ocazia lansarii campaniei de comunicare a programului, primarul Klaus Johannis a declarat ca se asteapta la un plus de 400.000-500.000 de vizitatori pentru anul 2007, fata de media obisnuita anuala de 100.000 de turisti straini.

DIPLOMATIE - Vizita de lucru la Bruxelles
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, va efectua maine o vizita de lucru la Bruxelles, cu ocazia participarii la cea de-a 21-a reuniune a Comitetului Parlamentar Mixt UE-Romania, prilej cu care seful diplomatiei romane va avea intrevederi cu inalti oficiali comunitari.

DISPUTA - Betie pe treptele Primariei
Tanarul Vlad O. (22 de ani) a fost impuscat de un politist comunitar chiar pe treptele Primariei Sectorului 1 din Bucuresti, conform Mediafax. Acesta impreuna cu alti doi prieteni consumau bauturi alcoolice in fata sediului Primariei. La cererea politistilor, tinerii au refuzat sa plece. Vlad O. l-a lovit pe unul dintre oamenii de ordine. Politistul s-a aparat folosind un pistol cu gloante de cauciuc. Interventia medicala nu a necesitat spitalizarea tanarului. (Mara Raducanu)

BUCURIE - Bittman, de 3 X tata
Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a devenit pentru a treia oara tata. Liliana Stefan, mama celorlalti copii ai cantaretului, a nascut ieri la ora 4 dimineata un baietel care cantareste 3,400 kilograme si masoara 53 de centimetri. Pentru micut, parintii se gandesc la un nume international, "ca merge mai bine cu numele de familie. Avem mai multe variante din care sa alegem", ne-a declarat mamica. (Mihai Stirbu)

VRANCEA - Seful Politiei Rutiere, penalizat
Comisarul Gheorghe Viorel, seful Politiei Rutiere din IJP Vrancea, a fost sanctionat disciplinar pentru ca circula cu viteza in localitatea Sindrilita din judetul Ilfov. La data de 12 septembrie, un echipaj al Politiei Rutiere l-a depistat pe comisar in timp ce conducea un autoturism Audi A6 cu 110 km/h, nerespectand limitarea vitezei in localitate. Acesta nu a oprit la semnalul agentilor de circulatie. (Petru Zoltan)

INMORMANTARE - Ultimul drum pentru Suto Andras
Zeci de personalitati politice si culturale din Romania si Ungaria au participat ieri dupa-amiaza, la Targu-Mures, la inmormantarea scriitorului maghiar Suto Andras. Printre cei care au luat parte la slujba oficiata in Biserica Reformata din Cetate s-au aflat vicepremierul Marko Bela, presedinte al UDMR, Szili Katalin, presedinta Parlamentului Ungariei, Kalasz Marton, poetul Mircea Dinescu, dar si numerosi parlamentari si europarlamentari din Ungaria.

DECLARATII - Iliescu si motiunea de cenzura
Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri, dupa intalnirea conducerii partidului cu liderii organizatiilor judetene, ca obiectul motiunii de cenzura care ar urma sa fie initiata de PSD ar putea fi problemele sociale, cele europene, cele ale administratiei ori cele legate de bugetul pe 2007. Surse din PSD au declarat ieri pentru Mediafax ca social-democratii ar putea initia o motiune de cenzura pe zona unui minister aflat in portofoliul PD. (R.R.)

CRIMA - Ziarista rusoaica asasinata
Ziarista rusoaica de opozitie Anna Politkovskaia, celebra pentru reportajele sale foarte critice despre razboiul din Cecenia, a fost asasinata ieri la Moscova. Trupul neinsufletit al jurnalistei a fost descoperit de o vecina in holul blocului unde locuia aceasta. Politkovskaia lucra la Novaia Gazeta, publicatie la care este actionar ex-liderul sovietic Mihail Gorbaciov. (Mihai Stirbu)

×
Subiecte în articol: observator