x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

11 Iun 2006   •   00:00

Bucuresti - Explozie in Cartierul Vitan


Trei muncitori cu varste intre 20 si 25 de ani au fost grav raniti ieri dupa-amiaza, in urma unei explozii care s-a produs la subsolul unui imobil din Sectorul 3 al Capitalei, situat in Cartierul Vitan. Doi dintre ei sunt in stare critica. Potrivit primarului Sectorului 3, Liviu Negoita, cei trei lucrau la izolarea unui garaj folosind o substanta inflamabila. (Rompres)

Sibiu - Catedrala Ortodoxa, la 100 de ani


Mitropolia Ardealului sarbatoreste maine 100 de ani de la inaugurarea Catedralei Ortodoxe din Sibiu, al carei santier a fost inchis in luna iunie 1906. Construita pe locul unei biserici grecesti din anul 1778, cu rol de catedrala episcopala, Catedrala Mitropolitana de la Sibiu a fost realizata dupa planurile arhitectilor Virgil Nagy si Iosif Kammer, care s-au inspirat dupa Biserica Sf. Sofia din Constantinopol. (Dan Tomozei)

Irak - Al-Zarqawi, autopsiat


Trupul neinsufletit al liderului Al-Qaida din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, a fost supus ieri unei autopsii, teroristul fiind ucis, miercuri, in timpul unui raid, transmite Mediafax. "Facem aceasta autopsie pentru a sti cum a murit", a spus generalul William Caldwell, purtator de cuvant al fortei multinationale din Irak.

Concurs - Postasii s-au fugarit la Brasov


66 de postasi din toata tara au participat ieri la finala Marsului Factorilor Postali, care a avut loc pe stadionul din Poiana Brasov. Cea mai rapida postarita a fost o tanara din Cluj, iar cel mai rapid postas - un iesean. Fetele au fost nevoite sa marsaluiasca 3.000 de metri cu o greutate in geanta de 3 kg, in timp ca baietii au avut de parcurs 7.000 de metri cu 5 kg in spate. (Ramona Tintea)

Avertisment - Dunarea, in usoara crestere


Apele Dunarii vor creste in urmatoarea saptamana, ca urmare a ploilor din bazinul mijlociu al fluviului, a avertizat ieri Ministerul Mediului, in urma sedintei Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta. Specialistii apreciaza insa ca zonele locuite nu vor fi amenintate.

Retro - Mercedes-uri de epoca, la parada


Cativa posesori de automobile Mercedes de epoca, membri ai Retromobil Club Romania, si-au scos ieri dimineata masinile la parada pe strazile Capitalei. Ei s-au intalnit pe Soseaua Kiseleff, langa Piata Victoriei, unde masinile au fost expuse pentru cei care au dorit sa faca poze si sa le admire de aproape. Cel mai vechi automobil participant a fost un Mercedes Benz 190 SL, fabricat in 1959. (L.F.)

Alerta - Gripa aviara in Ungaria


In Ungaria a fost identificata gripa aviara, la o ferma de gaste din sudul tarii. Probe prelevate de la pasarile bolnave au fost trimise pentru analize la Laboratorul de la Weybridge.
S-a anuntat impunerea restrictiei de consum si de comercializare a carnii de gasca, a derivatelor si a oualor din zona, pe o raza de trei kilometri.
×
Subiecte în articol: observator