x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

14 Apr 2006   •   00:00
PROPUNERE REJECTATA. Seful statului, Traian Basescu, a respins propunerea ministrului Justitiei, Monica Macovei, privind numirea procurorului militar Vasile Doana in functia de sef al Sectiei Parchetelor Militare. Presedintele nu a semnat decretul de numire, refuzand-o pentru prima oara, in materia numirilor, pe Monica Macovei. Seful statului a tinut cont de avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii acestei propuneri, chiar daca avizul a fost doar unul consultativ si nu obligatoriu, dupa cum a informat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu. (Violeta Fotache)

DAUNE DE LA OMAR. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cere in instanta daune de 8,5 milioane lei de la Omar Hayssam, fostul proprietar al Foresta Nehoiu. AVAS il taxeaza pe sirianul acuzat de terorism cu 761.000 lei, pentru ca nu si-a respectat obligatiile din contractul de privatizare a Forestei Nehoiu, intrata in faliment din aprilie anul trecut. Iar pentru diminuarea activelor firmei AVAS cere 7,724 milioane de lei. Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Bucuresti.

PRIBOI, ACUZAT DE DNA. Ex-deputat PSD si fost ofiter al Serviciului de Informatii Externe, Ristea Priboi a fost pus sub acuzare de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Biroul de presa al DNA a confirmat aseara informatia, dar fara alte precizari, pe motiv ca lui Priboi nu i s-au adus la cunostinta acuzatiile, invinuitul fiind plecat in strainatate. Sursele noastre ne-au declarat ca fostul deputat este urmarit penal pentru ca s-ar fi lasat corupt cu "niste bunuri" pe care le-ar fi primit de la omul de afaceri craiovean Genica Boierica. Procurorii au descins ieri la locuinta lui Ristea Priboi pentru a face o perchezitie. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator