x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Motivul crimei: „Marian Cozma s-a uitat urât”

Motivul crimei: „Marian Cozma s-a uitat urât”

de Istvan Deak    |    14 Apr 2011   •   20:44
Motivul crimei: „Marian Cozma s-a uitat urât”

161251-gyozo.jpgÎn cadrul şedinţei de ieri au fost pre­zen­tate, din nou, imaginile surprinse de camerele video din localul Patrio­ta. Expertul desemnat de procura­tu­ră, Smid Benedek, şi-a prezentat ra­por­tul detaliat privind fiecare se­cundă din filmul care durează aproxi­mativ un minut. „În imagini am reuşit să îi identificăm pe cei care l-au atacat pe Marian în discotecă. Este vorba despre patru persoane: Raffael Sandor, Ne­meth Gyozo, Sztojka Ivan şi Pal Ga­bor.

Se vede clar că Nemeth Gyozo a fost cel care a început bătaia, lo­v­indu-l din spate pe Marian Cozma, care dansa. Imediat s-au implicat în bă­taie şi ceilalţi trei prieteni ai lui Gyozo”, a spus acesta. Întrebat de ce l-a agresat pe Cozma, Nemeth Gyozo i-a răspuns judecătorului: „S-a uitat urât la mine”. „Se vede în imagini cum Raffael Sandor îi aplică lui Ma­rian o lovitură puternică, handbalistul fiind căzut la podea”, a conti­nuat expertul. Întrebat de ce l-a lovit pe Ma­rian, Raffael Sandor i-a răspuns ju­decătorului: „Eu nu mă număr printre agresori. Eu am intervenit să îl despart pe Cozma de Gyozo, dar este adevărat că Marian s-a uitat urât la noi”. Inculpatul Pal Gabor a re­cu­noscut că el e cel care se vede în ima­gini lovindu-l pe handbalist cu un scaun. Acesta nu a dorit să îşi mo­ti­veze gestul.

„Raffael Sandor este un om cu o in­teligenţă medie, foarte impulsiv, care nu suportă starea de frustrare şi nu acceptă monotonia. În timpul eve­ni­mentelor care au dus la moartea lui Cozma, el avea discernământ. Nu se poate invoca motivul că ar fi fost într-un moment de nebunie, din mo­ment ce, imediat după tragedie, el a condus o maşină din Veszprem până în Budapesta şi acolo a apelat la un doc­tor. Deciziile sale au fost gândite şi aveau logică. Acelaşi lucru se poate spune şi despre ceilalţi patru complici. Este adevărat că în anul 2007 Sztojka a fost internat la un spital de psihiatrie şi a urmat un tratament. El ia medicamente şi azi, fiindcă suferă de paranoia şi are impresia că cineva îl urmăreşte, însă e foarte conştient de acţiunile sale, aşa cum a fost şi în acea noapte”, a declarat expertul Kaszas Magdolna, psihiatrul desemnat de procuratură să evalueze labi­litatea psihică a inculpaţilor.

×
Subiecte în articol: observator