x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O bătrână operată, cu tuburile de dren ataşate, a fost abandonată de medici în autogara din Constanţa

O bătrână operată, cu tuburile de dren ataşate, a fost abandonată de medici în autogara din Constanţa

09 Sep 2010   •   00:00
O bătrână operată, cu tuburile de dren ataşate, a fost abandonată de medici în autogara din Constanţa
Sursa foto: /RTV

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a declanşat o anchetă la Clinica de Chirurgie din Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa după ce, ieri, o pacientă operată recent a fost trimisă acasă, în judeţul Tulcea, cu microbuzul, deşi avea tuburile de dren ataşate şi avea dreptul la ambulanţă.



Potrivit şefului DSP Constanţa, Constantin Dina, femeia, în vârstă de 60 de ani, a fost externată miercuri dimineaţă şi a fost trimisă acasă, fără ca nimeni de la Clinica de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa să se intereseze dacă are cu ce ajunge la domiciliu, într-o comună din judeţul Tulcea, în caz contrar aceasta având dreptul să fie transportată cu o ambulanţă.

"În acest caz ar fi trebuit să fie solicitată o autospecială de la Serviciul de Ambulanţă Tulcea, care să o preia pe pacientă şi să o transporte acasă", a declarat Constantin Dina, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că a verificat şi a constatat că nu există nicio solicitare în acest sens, nici către Ambulanţa Constanţa, nici către Ambulanţa Tulcea.

După ce a părăsit spitalul, pacienta a ajuns în autogară, unde a aşteptat timp de trei ore un microbuz către Tulcea. În acest timp, oamenii din autogară, revoltaţi de povestea femeii, au chemat ziariştii, iar la intervenţia unui reprezentant al presei aceasta a fost dusă, din nou, cu o ambulanţă, la spitalul constănţean. De aici, după aproape şase ore de la externare, ea a fost preluată de o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Tulcea, care a transportat-o la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr.Florian Stoian, a declarat că pacienta a fost internată în unitatea medicală în data de 28 august, cu diagnosticul de abces hepatic, fiind operată pentru îndepărtarea unei colecţii de puroi, starea ulterioară de sănătate fiind stabilă.

În prezent, DSP Constanţa a declanşat o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de această situaţie.

"Este clar că, în acest caz, cel puţin asistenta şefă de la Clinica de Chirurgie Generală nu şi-a făcut datoria", a mai declarat şeful DSP Constanţa, Constantin Dina.

×
Subiecte în articol: observator