x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O vulpe turbată a băgat în carantină o localitate din Brăila

O vulpe turbată a băgat în carantină o localitate din Brăila

08 Mar 2010   •   00:00
O vulpe turbată a băgat în carantină o localitate din Brăila

Localitatea brăileană Corbu Vechi a intrat în carantină veterinară, după ce Direcţia Sanitar-Veterinară a confirmat că în zonă a fost depistată o vulpe purtătoare de rabie.



Pe baza buletinului de analiză emis de DSV, prefectul Dumitru Popa a declarat focar de rabie în satul Corbu Vechi, comuna Măxineni, unde s-a instituit zonă epizootică de turbare pe o rază de 30 km în vecinătatea localităţii.

"Se activează centrul local de combatere a bolilor transmisibile ale animalelor, precum şi unităţile locale de sprijin la nivelul localităţilor Măxineni, Scorţaru Nou, Siliştea şi Salcia Tudor. Acestea vor acţiona în conformitate cu prevederile planului de măsuri ce se aplică pentru eradicarea focarului de rabie", se arată în ordinal semnat de prefectul Dumitru Popa, citat de Agerpres.

Primele măsuri luate constau în vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor din localitatea Corbu Vechi şi capturarea celor fără stăpân, care vor fi dirijaţi către adăposturile special amenajate.

Carantina este instituită pe o perioadă de trei luni, timp în care se interzic transportul şi comercializarea animalelor din zonă, proprietarii de câini şi pisici fiind obligaţi să ţină în curţi animalele.

×
Subiecte în articol: observator