x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

23 Mai 2006   •   00:00

Poluare pe raul Mures


Raul Mures a fost poluat cu produse petroliere, duminica, in zona platformei industriale Mintia din judetul Hunedoara. Potrivit specialistilor este vorba despre uleiuri uzate. "Vinovatul va fi amendat cu 400 de milioane de lei vechi", a spus Cristian Moldovan, seful Garzii de Mediu Deva.

Constanta - Aur confiscat la frontiera


Aproape 2 kg de bijuterii din aur alb si galben au fost confiscate ieri-dimineata de vamesii si politistii de frontiera de la Vama Veche. Cele 64 de inele, 65 de perechi de cercei, 38 de lantisoare, 31 de bratari si 27 de medalioane erau impachetate in folii de aluminiu. Bijuteriile au fost descoperite intr-un cuptor electric dintr-un autocar ce venea din Turcia, iar pachetul era destinat unei persoane din Constanta. (Emilia Sava)

Competitie - Turneu de golf la Alba


Parlamentari, oameni de afaceri, dar si alti pasionati de golf, in total 85 de participanti, s-au adunat la sfarsitul saptamanii trecute la Pianu de Jos, judetul Alba, pentru a participa la a doua editie a Turneului "Alba Golf Challenge". Manifestarea a fost organizata de Consiliul Judetean Alba si a fost inclusa intr-un program de promovare a judetului, pentru atragerea de investitii in turism. (Lucian Dobrater)

Sesiune speciala - Teste nationale pentru olimpici


29 de elevi de clasa a VIII-a, care se pregatesc cu loturile olimpice de juniori pentru participarea la Olimpiada Balcanica de matematica si Campionatele Europene de Judo pentru Cadeti, vor sustine testele nationale in perioada 27 mai-2 iunie la Scoala Generala Nr. 20 din Cluj-Napoca. Inscrierea candidatilor va avea loc in zilele de 27 si 28 mai la secretari- atul Scolii Generale nr. 20. (Eugenia Mihalcea)

Potop - Grindina in Vrancea


Mai multe judete din sudul Moldovei au fost "maturate" de o puternica furtuna produsa duminica seara. Cele mai mari pagube s-au produs in Vrancea, unde grindina de marimea unui ou de gaina a produs pagube in agricultura de 120 de miliarde de lei vechi. Ploaia torentiala si grindina au mai afectat case din cinci comune si doua drumuri judetene.

Hunedoara - Coada la biletele de tratament


Cateva sute de pensionari s-au inghesuit ieri-dimineata in fata sediului Casei de Pensii Hunedoara, pentru a intra in posesia unui bilet de tratament. Unii dintre ei s-au asezat la rand inca de duminica seara. Oamenii au declarat ca, daca nu reusesc acum sa obtina un bilet, nu vor putea sa-si trateze reumatismul si alte boli de care sufera, deoarece nu au bani pentru a achizitiona un bilet nesubventionat. (M. Hihn)

Gorj - Cade tavanul intr-un bloc ANL


Inspectia in Constructii Gorj a dispus ieri ca Primaria Targu-Jiu sa faca o expertiza tehnica in blocul ANL unde s-a desprins o bucata de tencuiala din tavanul unei garsoniere. Incidentul de duminica este al doilea de acest gen produs in cladirea din centrul municipiului, dupa ce anul trecut un bebelus a fost ranit usor de o alta bucata de tencuiala. Cheltuielile pentru eventuala reamenajare a garsonierelor vor fi suportate de constructorul blocului, lucrarea fiind in garantie pentru inca un an.

Vama Veche - Un american a murit pe plaja


Un cetatean american de 59 de ani, profesor in Bucuresti, care se afla pe litoral si mersese la plaja cu doi prieteni, a fost gasit mort, duminica, pe faleza din Vama Veche. Anchetatorii cred ca decesul a fost provocat, cel mai probabil, de un stop cardio-respirator. Potrivit cunostintelor sale, barbatul avea probleme cardiace. Trupul omului a stat mai multe ore pe nisip, pentru ca trecatorii au crezut ca omul face plaja.

Furt - Printesa Caragea, lasata fara masina


Masina Printesei Brianna Caragea a fost furata in week-end de pe Strada Popa Tatu din Capitala de autori necunoscuti, informeaza surse din Politia Capitalei. Printesa a remarcat lipsa masinii - un Mercedes clasa C - in cursul zilei de duminica si a anuntat ulterior Politia. Potrivit surselor citate, autovehiculul apartinea sotului printesei si era incuiat, iar alarma era activata in momentul furtului. Politia Capitalei continua cercetarile pentru depistarea autorilor. (Radu Crivat)

Bucuresti - Carol I, omagiat la BCU


Regele Mihai si Regina Ana au dezvelit ieri la Biblioteca Centrala Universitara o placa comemorativa dedicata ctitorului institutiei, Carol I. Tot in semn de omagiu, Biblioteca a primit recent numele fostului suveran al Romaniei. La evenimentul de ieri au participat si oameni de cultura ca Neagu Djuvara, Zoe Petre, Joszef Koto, Ioana Parvulescu si Serban Strurza, care au evocat personalitatea lui Carol I.


Pericol de explozie pe DN 2


O cisterna incarcata cu GPL s-a rasturnat ieri-dimineata intr-un sant de pe marginea DN 2 in localitatea buzoiana Costesti. Pentru ca pericolul producerii unei explozii era ridicat, oamenii care locuiesc in zona au fost evacuati de politisti. Cisterna a putut fi mutata doar cu ajutorul a doua macarale, astfel incat traficul a fost blocat timp de mai multe ore.
×
Subiecte în articol: observator