x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

28 Mar 2006   •   00:00

28 martie 2006

Un copil a sofat 400 de km


Un copil de 14 ani din Alba-Iulia, care a sofat peste 400 km la volanul masinii parintilor, a fost oprit abia dupa ce de politistii au facut uz de arma. In plimbarea sa, baiatul a lovit cu masina o fetita pe o trecere de pietoni din Buzau si a acrosat o masina a Politiei la Braila. (Lucian Dobrater)

Galati - Amenintare cu bomba la liceu


Profesorii si elevii unuia dintre cele mai mari licee din Galati au fost evacuati ieri dimineata in urma unei amenintari telefonice cu bomba, primite la 112. Zeci de politisti, pirotehnisti, pompieri si agenti SRI au scotocit cladirea mai bine de doua ore pentru a ajunge la concluzia ca alarma de la Grupul Scolar Metalurgic este falsa. (Erik Hoosz)

Concert - Tarkan vine la Bucuresti


Duminica, 28 mai 2006, celebrul interpret turc Tarkan va concerta in Romania. Remarcat inca din 1994 cand si-a lansat al doilea album, "Aacayipsin", vandut in 2 milioane de exemplare in Turcia si Europa, Tarkan si-a castigat pe merit titlul de artist international! El a reusit sa ajunga cunoscut in intreaga lume, mai ales dupa "sarutul" din videoclipul "Simarik" (Spoilt/ Kiss Kiss). (Sebastian S. Eduard)

Bistrita - Batut de nevasta, amant si soacra


Un barbat surdo-mut, in varsta de 46 de ani, din Bistrita, a ajuns cu rani grave la Spitalul Orasenesc Nasaud, dupa ce a fost batut de catre sotia sa, de amantul acesteia, dar si de soacra. El s-a dus duminica la locuinta nevestei sale, beat fiind, unde a surprins-o pe aceasta cu iubitul ei de 27 de ani. In scandalul iscat s-a implicat si mama femeii.

Gripa aviara - Noua suspiciune in judetul Constanta


Localitatea Deleni din judetul Constanta a intrat ieri in carantina, dupa ce testele rapide au iesit pozitive in cazul catorva pasari gasite moarte intr-o gospodarie. Zona a fost izolata, urmand eutanasierea zburatoarelor. Tot ieri, la Cernavoda si Dunarea urmau sa fie introdusi puii santinela in cateva gospodarii. Daca acestia nu se vor imbolnavi in urmatoarele 14 zile, cele doua focare vor fi inchise. (Florina Zainescu, Emilia Sava)

Delta Dunarii - Cedarea stufului intra in ancheta


Curtea de Conturi Tulcea a fost sesizata in cazul acordarii stufului din Delta Dunarii prin protocoale firmelor interesate. Inspectorii vor cerceta cum a fost posibil ca tone intregi din cea mai valoroasa resursa din Rezervatie sa fie data spre exploatare doar in baza unor simple protocoale. Jurnalul National a publicat mai multe anchete despre abuzul facut de angajatii Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in acest caz. (A. Nastase)

Petrosani - Rapit, agresat si abandonat


Un barbat din Vulcan a fost rapit, sambata seara, de pe o strada din Petrosani, de trei persoane care nu au fost inca identificate. Lucian Mihaiasa a fost gasit a doua zi pe defileul Jiului, dupa ce fusese batut ore in sir. Victima sustine ca unul dintre agresori este un rrom impotriva caruia ar fi depus o plangere la politie. Surse neoficiale spun insa ca motivul bataii este o datorie a lui Mihaiasa. (Monalise Hihn)

Bihor - Apa infestata la robinete


Locuitorii din municipiul Marghita nu mai pot utiliza apa potabila de la robinet nici pentru prepararea hranei. Persoane din peste 30 de familii au ajuns in ultima perioada la spital cu dureri de stomac, iar doi oameni sunt internati la Clinica de Boli Infectioase. Din primele cercetari rezulta ca apa potabila ar fi infestata cu un microb care ar putea imbolnavi toata populatia orasului. (Natalia Ivan)

Accident rutier - Fiu de parlamentar mort langa Harsova


Fiul deputatului PRM Ilie Merce a murit duminica seara, intr-un accident produs in judetul Constanta, aproape de Harsova. Gabriel Merce avea 36 de ani si se afla in BMW-ul unui prieten, alaturi de care fusese la pescuit. Politistii au stabilit ca soferul a adormit la volan, iar masina a intrat intr-un copac. Tanarul era comisar al Comisiei Nationale pentru Valori Mobiliare (CNVM).

Sibiu - 5,1 milioane de lei pentru restaurare


Primele contracte din cadrul pachetului de restaurare a centrului istoric din Sibiu, oras care in 2007 va fi Capitala Culturala Europeana, au fost semnate ieri de Ministerul Culturii si Cultelor. Comisarul guvernamental pentru proiect, Sergiu Nistor, a declarat ca in aceasta faza sunt incluse 22 de imobile din Piata Mare si Piata Mica. Valoarea contractelor este de 5,1 milioane de lei noi. (Dan Tomozei)

Indicatori - Dezinflatia continua


Consiliul de Administratie al BNR a decis ieri mentinerea dobanzii de referinta la 8,5%. Hotararea este motivata in primul rand prin faptul ca procesul de scadere a inflatiei confirma asteptarile. Dobanda efectiva cu care BNR va atrage disponibilitatile bancilor va creste spre 8,5%, a anuntat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. (Adrian Mihai)

Subventii - Reabilitarea termica, mai ieftina


Asociatiile de proprietari vor plati numai o treime din costurile necesare lucrarilor de reabilitare termica a cladirilor si nu 75% din acestea ca pana acum, a anuntat ieri, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice. Legislatia in domeniu a fost modificata astfel incat auditul energetic, proiectarea si o treime din lucrarile de executie sunt sustinute de la bugetul de stat, iar bugetul local va suporta o treime. (Elena Stan)

Senat - Doua ordonante picate la vot


Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul proprietatii si cea privind realizarea unor masuri necesare in procesul de integrare europeana nu au intrunit ieri numarul de voturi pentru a fi adoptate de Senat. "Legile au picat pentru ca au fost mai multi colegi care nu au vrut sa voteze, nu neaparat de la noi", a declarat senatorul PD Radu Berceanu, aratand ca anticipatele sunt solutia pentru ca, in Senat, sa nu mai fie respinse initiativele Puterii.


Atentie, cad stanci peste restaurante!


Cinci persoane, printre care si un copil, au scapat ieri ca prin minune cu viata, dupa ce tone intregi de stanci si pamant s-au prabusit peste restaurantul in care se aflau. Incidentul s-a produs pe DN 7A, in apropiere de statiunea Voineasa. Circulatia a ramas blocata temporar. (A.Chivu)
×
Subiecte în articol: observator