x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

09 Mar 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Flori de la fotbalistii lui Dinamo

In timp ce jucatorii echipelor Steaua si Rapid se pregateau pentru meciurile ce vor avea loc astazi in optimile Cupei UEFA, fotbalistii lui Dinamo au sarbatorit ziua de 8 Martie impartind flori femeilor dintr-un hypermarket bucurestean.

Porturi inchise

Porturile maritime au fost inchise ieri-dimineata din cauza furtunii, in timp ce traficul de barje a fost sistat inca de marti seara pe Canalul Dunare-Marea Neagra. Cinci convoaie asteptau ieri in apropiere de ecluza Agigea. Potrivit autoritatilor portuare, vantul sufla cu peste 70 de km/h.

Certitudine - "Aderati in 2007!"

Romania va adera la UE la 1 ianuarie 2007, iar "acest lucru este deja o certitudine", a declarat Jacques Myard, raportor pentru Romania pe langa delegatia pentru UE a Adunarii Nationale franceze. In cadrul unei vizite in tara noastra, Myard a ramas "surprins" sa vada ca lucrurile s-au imbunatatit si a subliniat ca in ciuda unor intarzieri in unele sectoare, data aderarii la UE nu va fi amanata. (Maria Toader)

Cluj - Boc vrea vot uninominal in 2007

Presedintele democrat Emil Boc propune Guvernului sa introduca votul uninominal chiar si prin asumarea raspunderii, in cazul in care Parlamentul nu-l adopta. Boc a precizat ca schimbarea Legii electorale este o chestiune de vointa politica, care ar trebui facuta in 2007. (Larisa Neagoe)

Brasov - Elicopter de sef de stat, la reparat

In cadrul societatii brasovene, Eurocopter Romania a fost recent finalizat un contract important. Elicopterul presedintelui Republicii Georgia, Mihail Saakasvili, un EC 155, a fost modernizat in baza unui acord cu statul georgian. Informatia a fost confirmata de conducerea Eurocopter Romania, care ne-a precizat ca informatia nu putea fi dezvaluita decat la finalizarea operatiunii de modernizare, din ratiuni de securitate. (R.T.)

Bucuresti - Politist prins cu mita de 1.500 euro

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie asistati de procurori au prins in flagrant, in urma cu doua zile, un agent de politie din Capitala care primea 1.500 de euro de la o persoana care voia sa-si procure un pasaport diplomatic. Ionel B., criminalist la Sectia 8 Politie, a fost retinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta. (Radu Crivat)

Curtea de Apel - Libertatea lui Tender, judecata azi

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti judeca astazi recursul lui Ovidiu Tender fata de decizia Tribunalului Bucuresti, care l-a arestat vineri pentru 30 de zile. Reprezentantii angajatilor din Grupul Tender au trimis un memoriu presedintelui Curtii in care solicita judecarea in stare de libertate a omului de afaceri. Tender este cercetat pentru infractiuni economice.

Se confirma - Pescuitul la sturioni, interzis

Asa cum Jurnalul National a anuntat inca de acum cateva saptamani, autoritatile de la Bucuresti pregatesc interzicerea pescuitului industrial la sturioni in apele romanesti, pentru ca populatiile de sturioni s-au redus considerabil din cauza braconajului masiv din anii ’90. Autoritatile intentioneaza sa permita doar pescuitul pentru acvacultura. Decizia este controversata intrucat organismele internationale au aprobat deja cotele privind pescuitul de sturioni. (Alexandru Nastase)

Informatii militare - OSCE apara jurnalistii

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a cerut ministrului roman de Externe, Razvan Ungureanu, ca autoritatile sa renunte la acuzatiile impotriva celor doi jurnalisti romani an-chetati pentru detinerea de informatii secrete. Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Mikl"s Haraszti, sustine ca "jurnalistii nu pot fi tratati precum criminalii".

Hunedoara - Cetate dacica in pericol

Fundatia "SOS Cetatile Dacice!" a lansat ieri actiunea "Dati un leu pentru Ardeu!", campanie prin care se doreste pastrarea acestui sit arheologic hunedorean, amenintat cu disparitia de cariera de calcar deschisa in apropiere de Directia de Drumuri Judetene Hunedoara. Istoricul Mihai Castaian spune ca drumarii hunedoreni invoca motive neintemeiate. (Monalise Hihn)

Legile sigurantei - Basescu, amenintat cu instanta

Deputatul PNL Sorin Paveliu i-a trimis ieri presedintelui Basescu, ca sef al CSAT, o contestatie prin care arata ca nu exista un temei legal pentru secretizarea celor sase proiecte din pachetul sigurantei nationale. Invocand calitatea sa de deputat si Legea accesului la informatii publice, Paveliu avertizeaza ca sesizarea CSAT este o actiune prealabila plangerii pe care intentioneaza sa o adreseze unei instante. (O.S.)

Alba - Sat izolat de alunecarile de teren

Aproape 50 de oameni din Muntii Apuseni, judetul Alba, au ramas izolati marti seara, in urma ruperii drumului de acces in mai multe portiuni. Alunecarile de teren au avut loc pe raza comunei Lupsa. Subprefectul de Alba, Clement Negrut, sustine ca s-a distrus mai mult de un kilometru din drumul care face accesul spre Barajul Valea Sesii si satul Barzani. (Lucian Dobrater)

Incalzirea vremii - Avalanse in Defileul Oltului

Mai multe avalanse s-au produs in ultimele zile in Defileul Oltului din cauza incalzirii temperaturii. De pe versanti au cazut pe carosabil metri cubi de zapada, utilajele AND intervenind pentru ca traficul sa nu se blocheze din nou. La Seaca, mai multi copaci s-au rupt si s-au prabusit in mijlocul drumului, circulatia desfasurandu-se temporar pe un singur fir. (A. Chivu)
×
Subiecte în articol: observator