x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

03 Noi 2006   •   00:00

15:58 - AJUTOR

MEDIU. O noua unda de poluare cu produs petrolier a fost semnalata pe Canalul Poarta Alba - Midia Navodari de agentii de mediu.
ONESTI. Familiile victimelor exploziei de la RAFO vor primi 500 de milioane de lei ajutor pentru inmormantare de la sindicatul societatii.

16:03 - RADIO PIRAT

BUCURESTI. Un post de radio pirat a fost descoperit intr-o locuinta din Sectorul 5 al Capitalei, tanarul care emitea neautorizat diferite programe de aproape un an incasand bani de la firme pentru difuzarea de publicitate.
ARAD. Mai multi elevi din Felnac au ajuns la spital, fiind suspecti de infectare cu virusul hepatitei A, boala declansandu-se in urma cu cateva saptamani, in familia unuia dintre copii. Felnac a declarat focar epidemiologic dupa confirmarea bolii.

Masuri - Jandarmii fara liceu, concediati
Peste 2.000 de jandarmi care nu au absolvit liceul vor ramane fara serviciu dupa integrarea Romaniei in UE. Si asta pentru ca nu vor putea fi incadrati ca subofiteri in urma desfiintarii categoriei de jandarmi pe baza de contract. (Mara Raducanu)

DELTA DUNARII - Rezervatia Biosfera, in flacari
Sase echipaje de pompieri se lupta cu flacarile pentru salvarea rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, 150 de hectare de vegetatie fiind deja distruse de foc, iar alte cateva zeci arzand cu flacari uriase. Terenul face parte din rezervatia Biosfera Delta Dunarii. Dupa o zi si o noapte de interventii, pompierii au reusit sa izoleze incendiul.

ELECTRICITATE - Scumpiri de pana la 5%
De la 1 decembrie, pretul energiei electrice va creste cu pana la 5% din cauza scumpirii gazelor naturale, potrivit oficialilor Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Autoritatile din domeniu au fost nevoite sa-si incalce promisiunea ca anul acesta nu vor majora tarifele. Azi ar trebui sa se anunte "procentele scumpirii, in urma stabilirii detaliilor impreuna cu producatorii si distribuitorii". Ultima scumpire, de 1,85%, la energie electrica a avut loc la 1 ianuarie 2006. (A.N. Ionescu)

PSD - Congres amanat
Congresul PSD pentru modificarea Statutului, programat pentru 10 decembrie, a fost amanat pentru martie 2007. Amanarea Congresului extraordinar a fost decisa de conducerea PSD si validata de majoritatea presedintilor de filiale, care s-au intalnit ieri seara la Targu-Mures cu liderii centrali ai partidului.

ALBA-IULIA - Amendat pentru un muc de tigara
Un albaiulian a fost amendat de politistii comunitari cu 60 RON, pentru ca a aruncat un muc de tigara pe strada. Daca va plati amenda in 48 de ore, barbatul va scoate din buzunar doar 30 RON. Aceasta este prima amenda data pentru astfel de fapta. (L.D.)

EXTINDERE - Radacini intra pe piata imobiliara
Grupul Radacini isi extinde afacerile si in zona imobiliara. Directorul general al companiei anunta o investitie de circa 20 de milioane de euro in constructia unui imobil care va include spatii comerciale, un show-room auto si birouri, ce urmeaza sa fie inchiriate. Radacini estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 40 de milioane de euro, cu 15% mai mult decat anul trecut.

BANI ARUNCATI - Asfaltare pe ninsoare
Desi sta sa ninga si temperatura era de 7 grade Celsius, ieri se asfalta de zor pe Autostrada Bucuresti - Pitesti. Aceste lucrari ar trebui in mod normal sa se desfasoare numai daca este umiditate scazuta si sunt cel putin 10 grade Celsius. In legatura cu aceasta problema, Elena Ghineraru, directorul Administratiei Strazilor, a motivat ca "lucrarea nu se afla pe lista de investitii, ci face parte din programul cu finantare BEI". (Mara Raducanu)

ANTENA 3 - Cornel Ivanciuc il ataca pe Basescu
Jurnalistul Cornel Ivanciuc, seful Departamentului Investigatii al Academiei Catavencu, dezvaluie in emisiunea "Puterea din umbra", moderata de Radu Tudor la Antena 3, ca presedintele Traian Basescu se afla in spatele manipularii unor dosare de la CNSAS. Ivanciuc afirma ca seful statului l-a amenintat prin intermediari dupa dezvaluirea faptului ca fiica sa, Ioana Basescu, este platita de niste contrabandisti de tigari. Emisunea poate fi urmarita diseara, incepand cu ora 22:05.

PARLAMENT - Miting al pensionarilor
Parlamentarii PC au preluat cerintele reprezentantilor Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania, care au organizat ieri un miting in fata Palatului Parlamentului. Manifestantii au cerut parlamentarilor sa nu voteze bugetul asigurarilor sociale pe 2007, pentru ca "nu ii ajuta pe pensionari sa faca fata cheltuielilor curente". Ei au inaintat un memoriu BP al Camerei, in care solicita adoptarea in regim de urgenta a pachetului legislativ privind pensionarii, depus de PC. (Dana Piciu)

CCIB - Expozitie de parfumuri
Camera de Comert si Industrie Bucuresti gazduieste o expozitie de parfumuri. Pana la data de 5 noiembrie vor fi oferite spre vanzare produse ale unor cunoscute marci internationale si, de asemenea, o gama larga de parfumuri noi frantuzesti, precum "Jacques Evard" sau "Paris Bleu", dupa cum ne-a explicat unul dintre organizatori, Gerhard Glaser, din Austria. In exclusivitate sunt prezentate produsele ACCA KAPPA din Italia.

ACCIDENT CK - Patru persoane urmarite penal
Motociclistul Paul Bulai, care a provocat accidentul in urma caruia a decedat o fetita in timpul unui festival de la Galati, va fi urmarit penal pentru ucidere din culpa. Alaturi de el mai sunt urmarite penal alte trei persoane. (Daniel Mihalascu)

PROCES - Oprisan il acuza pe Dan Drosu Saguna
Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea, s-a prezentat ieri la DNA, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu. In urma discutiilor pe care le-a avut, acesta l-a invinovatit pe presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna, ca i-a indus in eroare pe procurori. (Mara Raducanu)


ANIVERSARE. Militarii Batalionului de vanatori de munte din Curtea de Arges au prezentat public tehnica de lupta de care dispun cu ocazia implinirii a 90 de ani de la infiintarea primei unitati de vanatori de munte din tara. Prezentarea a inclus armamentul traditional, dar si tehnica ultramoderna la standarde NATO. Azi se sarbatoreste Ziua vanatorilor de munte.
×
Subiecte în articol: observator