x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

14 Oct 2006   •   00:00

15:34 DOTARI

SATU-MARE. Trei ambulante au fost dotate cu sisteme de localizare GPS, in valoare de 6.000 de lei, pentru a ajunge mai repede la urgente.
VRANCEA. Politia a anuntat ca a prins un barbat de 23 de ani care fugise din tara in timp ce era anchetat, dar s-a intors sa se casatoreasca.

15:39 PARERE

PROPUNERE. Presedintele Basescu a apreciat ca, avand un guvern care se sprijina pe un partid din familia liberala si altul din familia populara, crede ca Romania trebuie sa aiba doua propuneri pentru functia de comisar european. "Iar cand spun «cred», inseamna ca spun ca stiu", a spus presedintele.
SOLICITARE. Genica Boierica a cerut Tribunalului Bucuresti permisiunea de a parasi pentru o saptamana Craiova, pentru a face unele analize medicale la Institutul de Nutritie si Boli Metabolice din Capitala. Boierica este judecat pentru infractiuni economice.

UMANITAR. 18 copii institutionalizati au vazut ieri pentru prima oara "viata de la inaltime", de la bordul unui elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor cu care au survolat nordul Capitalei. Manifestarea a fost organizata de Brigada Speciala de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei si se inscrie in cadrul unei serii mai lungi de evenimente pentru copii, desfasurate de jandarmi sub moto-ul "Din suflet pentru suflet". (L. Florea)

ASIGURARI - Cartea Verde vine cu polita RCA

Societatile de asigurari vor trebui sa elibereze asiguratilor, in momentul cumpararii politei RCA, si o polita gratuita Carte Verde, din oficiu sau la solicitarea clientilor, pana la semnarea de catre Romania a Acordului Multilateral de Garantare, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). CSA a discutat cu asiguratorii posibilitea ca politele RCA sa poata fi emise si in sistem informatizat. Potrivit CSA, politele RCA vor avea o vignieta detasabila, care va fi aplicata pe parbrizul autovehicului intr-un suport de plastic. (Iohanna Onaca Purdea)

ACCIDENT - "Iri" s-a frecat de o camioneta

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a fost implicat ieri dupa-amiaza intr-un accident de circulatie in judetul Caras-Severin, dar nu a fost ranit. El era singur in masina si mergea la Timisoara, unde era asteptat sa-si lanseze o carte. "Eu am fost de vina. Nu aveam viteza, aveam vreo 40 la ora, dar nu am urmarit bine o curba si m-am frecat de o camioneta", a spus Columbeanu.

CASA INCHISA - Bilete epuizate la Tudor Gheorghe

Desi mai sunt trei saptamani pana la "Calvarul unei inime pribegi" ce va avea loc la 3 noiembrie, biletele pentru spectacol s-au epuizat. La cererea publicului, Tudor Gheorghe va mai da o reprezentare, la 18 noiembrie, tot la Sala Palatului. Cererea mare demonstreaza ca un artist pe care televiziunea nationala il gaseste "fara target" reuseste sa umple o sala de 4.000 de locuri fara sa cante si sa recite altceva decat muzica si poezia neamului romanesc. (D.A.)

PARCHETUL GENERAL - Un procuror demis, altul se retrage

Parchetul General ramane de luni fara adjunct al procurorului general. Georgeta Gabriela Ghita, cea care a ocupat aceasta functie in timpul conducerii Ministerului Public de catre Ilie Botos, paraseste institutia, deoarece mandatul ei a incetat. Dupa patru ani de activitate, Gabriela Ghita a multumit ieri jurnalistilor acreditati pentru colaborarea si sprijinul acordat Ministerului Public. Efectivul Parchetului Instantei Supreme se reduce si prin demiterea lui Alexandru Petrica Vancea de la conducerea Sectiei a II-a, pentru tergiversarea instrumentarii dosarului care a generat protestul avocatilor. (Violeta Fotache)

MEDIA - Vadim isi face televiziune

Corneliu Vadim Tudor va lansa in noiembrie postul de televiziune "Cosmos TV". Va fi un canal "eminamente social si de educatie, fara manele si fara sex". "Dau eu televiziune tata de mata", a declarat C.V. Tudor, citat de Mediafax. Licenta pentru Cosmos TV a fost acordata de CNA inca din februarie 2005 companiei Unicorn Production SRL, detinuta de Tanasescu Claudiu Ciprian (fiul senatorului PRM de Dambovita, Dan Claudiu Tanasescu) si de Tanasescu Irina Mihaela. In acest proiect a fost implicat si Silviu Prigoana. (C.O.)

CSM - Apar inspectori regionali

CSM a luat masuri pentru inlaturarea deficientelor din justitie relevate in Raportul de monitorizare pentru Romania al Comisiei Europene din 26 septembrie a.c. Astfel, pentru garantarea obiectivitatii judecatorilor si procurorilor inspectori din cadrul CSM (care provin din instante si parchete din tara), Consiliul a propus evaluarea necesitatii de a infiinta inspectorii regionali, iar daca se va lua aceasta decizie, un grup de lucru trebuie sa elaboreze actul normativ privind structura corpului de inspectie regionala si competentele acestuia. (Violeta Fotache)

BUCURESTI - Profesor acuzat de violenta

Un profesor de matematica de la Scoala generala "George Calinescu", din Capitala, este anchetat de ieri de catre conducerea unitatii de invatamant dupa ce mama unui elev a depus o plangere penala impotriva acestuia, cu o zi in urma. Femeia sustinea ca baiatul de 14 ani a fost tras de urechi si bruscat de cadrul didactic pentru ca a refuzat sa iasa din clasa in timpul unei ore la care un avea ce cauta. "Mama a recunoscut ca fiul ei este un copil problema, ca l-a jignit pe profesor si ca nu a vrut sa mearga cu el la directia scolii. Totusi, ea nu accepta ca baiatul sa fie batut de profesor", a declarat purtatorul de cuvant la ISMB.

PETROM 8% - Fericitii salariati din 14 decembrie 2004

Ministerul Economiei a modificat inca o data proiectul de hotarare de guvern care reglementeaza vanzarea actiunilor Petrom catre salariati, stabilind ca beneficiarii vor fi doar cei angajati la data de 14 decembrie 2004, cand s-a finalizat privatizarea. Ministerul Justitiei a refuzat sa avizeze variantele anterioare, printre care si cea care prevedea includerea celor care au fost angajati intre 1997 si data mentionata. Ministrul Economiei, Codrut Seres, a spus ca va lasa Ministerul Justitiei sa stabileasca alta metoda, daca nici aceasta ultima solutie nu va fi considerata legala. (A. N. Ionescu)

ADEZIUNI - Noi membri la Partidul Conservator

57 de fosti membri ai PSD Bucuresti si-au anuntat ieri inscrierea la PC. Ion Ghita, unul dintre acestia, s-a declarat "dezamagit" de comportamentul fostilor colegi de la PSD, unde "totul venea de la centru, iar cei mici aflau de la colegii care participau la sedintele mari despre anumite decizii". Tot ieri, un grup de 1.237 de membre ale Ligii Nationale a Femeilor din Revolutie, in frunte cu vicepresedinta lor Iulia Starcz, a fuzionat cu Organizatia de Femei a PC. (Dana Piciu)

SIBIU - Captura de canabis la o petrecere

Peste 20 de kg de canabis, din care puteau fi confectionate circa 40.000 de tigari cu marijuana si care pe piata neagra valoreaza peste 100.000 de euro, au fost confiscate, joi seara. Captura a fost facuta intr-un apartament din Sibiu, unde avea loc o petrecere studenteasca. Sapte tineri de-acolo au fost prinsi consumand droguri. Politistii au descoperit ca plantele de canabis proveneau din doua culturi ilicite din apropierea municipiului Medias. Consumatorii sunt cercetati in stare de libertate, dar gazda petrecerii, student si el, a fost retinut. (Lucian Dobrater)

GALATI - Retinut pentru ca si-a furat iubita

Un tanar care a incercat sa-si fure iubita de 17 ani pentru a se casatori cu ea a ajuns in arestul Politiei galatene si este cercetat inclusiv pentru tentativa de mituire. Potrivit anchetatorilor, baiatul de 19 ani se intelesese initial cu familia fetei privind casatoria, dar rudele tinerei s-au razgandit. Pentru a nu-si pierde jumatatea, el a rapit-o. A fost prins insa dupa ce fratele adolescentei a sunat la Politie. In timpul anchetei, rudele tanarului cercetat au incercat sa ofere bani unui politist, dar tentativa a sfarsit printr-un flagrant organizat de Directia Generala Anticoruptie. (Daniel Mihalascu)

SATU-MARE / Pompierii, incurcati de un santier

Interventia pompierilor din Satu-Mare este ingreunata pentru ca in zona garajelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) se construieste un pasaj peste calea ferata. Utilajele firmei constructoare blocheaza strada, iar pompierii trebuie uneori sa astepte zeci de minute pana sa poata iesi cu autospecialele din garaje. "Am atentionat de multe ori autoritatile locale si primaria, insa nu au inteles greutatea cu care ne confruntam. Ar trebui oprita circulatia in zona si permis doar accesul locuitorilor si al utilajelor", a declarat comandantul ISU "Somes" Satu-Mare, colonel Gheorghe Stramb. (Rompres)

VALCEA - Fatuloiu ancheteaza capii politiei

Sefii politiei valcene sunt anchetati de o comisie special creata de inspectorul general al IGPR, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu. Intregul scandal a pornit de la un raport de control ajuns la MAI, semnat de comisarul-sef Adrian Cazan, seful IPJ Valcea, care critica activitatea politiei din Ramnicu-Valcea. Potrivit sefului IGPR si ministrului Vasile Blaga raportul nu era profesional facut, intrucat argumentele nu corespundeau realitatii. (A. Chivu)

BASESCU: Cine trage cu urechea risca

Presedintele Traian Basescu a comentat ieri, la Oradea, declaratia care i-a fost atribuita, referitoare la "gaozari". La observatia unei ziariste ca la Oradea a acordat mai multa atentie "gaozarilor", Basescu a raspuns: "Cine trage cu urechea isi asuma riscuri. Riscul de a auzi ce nu-i place". El si-a exprimat convingerea ca ziaristii prezenti nu trag cu urechea si a spus: "Daca ati trage cu urechea, nu ati auzi lucruri urate despre voi". (Teodora Ivan)

BISTRITA - Militari americani pusi pe scandal

Cinci militari americani din corpul puscasilor marini au fost implicati joi seara intr-un scandal petrecut intr-un bar din Bistrita. Totul a pornit de la faptul ca americanii, bauti fiind, aruncau scrum si stingeau tigarile pe mocheta de la bar. Scandalul a degenerat intr-o bataie in care au fost ranite mai multe persoane, inclusiv patronul localului. Puscasii marini faceau parte dintr-un pluton aflat in misiune la Brigada 81 Mecanizata Bistrita si care a parasit baza ieri, cu o zi mai devreme decat fusese anuntat initial. Potrivit Realitatea TV, americanii ar fi plecat deja din tara. Seful IJP Bistrita Nasaud, comisarul-sef Alexandru Tanco, a declarat ca militarii americani nu pot fi cercetati de institutia pe care o conduce si ca oricum nu a fost depusa nici o plangere penala.

×
Subiecte în articol: observator