x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

07 Aug 2006   •   00:00

16:01 DRAME

INTERNARE. Pictorul Bogdan Pietris (61 de ani) a fost internat in spital in stare grava. Potrivit medicilor, artistul sufera de leptospiroza.

OMOR. Un tanar de 33 de ani din localitatea ieseana Ceplenita si-a ucis mama cu toporul, femeia fiind bolnava si imobilizata la pat.

16:06 VINOVAT

LAURA STOICA. Potrivit site-ului Antena 3, vinovat de producerea accidentului in care a murit cantareata a fost soferul Viorel Duia.

SARBATOARE. Mii de credinciosi din Gorj si din judetele invecinate au participat ieri, la Manastirea Lainici, la sarbatoarea Schimbarii la Fata.

COMEMORARE. Cu ocazia implinirii a 89 de ani de la luptele istorice de la Marasesti, la Mausoleul Eroilor au fost depuse coroane de flori, in cadrul unei ceremonii la care au participat mai multe oficialitati, printre care Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, si presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.

TULCEA - Ofiter de la Frontiera trimis in judecata

Contabilul-sef al Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera Navala Tulcea, subcomisarul Adrian D., a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca si-a marit ilegal salariul si a folosit bani din casieria unitatii in baza unor dispozitii de plata false. Potrivit rechizitoriului intocmit de anchetatori, inculpatul a cauzat un prejudiciu de 8.300 de lei, recuperat integral, a intocmit in fals dispozitii de plata, a falsificat prin adaugire a sumei ce i se cuvenea cu titlu de norma de hrana din cuprinsul statului de plata din luna mai 2005 si a folosit inscrisuri contrafacute. (Radu Crivat)

"6/49" - REPORT / Se mareste potul la doua milioane RON

Cele sase numere norocoase iesite castigatoare la extragerea de ieri "6/49" au fost 26, 33, 23, 32, 18 si 13. La categoria I s-a inregistrat report, suma de 522.864,80 RON ramanand in vistieria Loteriei pana saptamana viitoare. La categoria a II-a au fost 18 castigatori, a cate 11.619,21 RON fiecare, iar la categ. a III-a, 1.215 jucatori inspirati, care vor primi suma de 258,20 RON. La Noroc au fost extrase numerele 0 2 5 6 7 8 6.

DOSARE - PNL trimite PD la CNSAS

PNL a insistat ieri ca si celelalte partide sa urmeze exemplul liberalilor de a cere CNSAS verificarea dosarelor demnitarilor lor, prilej cu care ministrul Adrian Iorgulescu a atacat PD: "Cred ca e regretabil ca colegii nostri de Alianta au refuzat sa ne imite gestul de transparenta si de sinceritate. Am inteles ca domniile lor nu au demnitari care sa fi colaborat cu fosta Securitate. Probabil ca sunt un partid de virgine, de domnisoare de pension, poate de calugari, de anahoreti, de oameni care, in orice caz, au avut in trecut o conduita nepatata. Fara pata si prihana".

CRAIOVA - Falsificatori de carduri arestati

Patru barbati au fost arestati de Tribunalul Dolj, dupa ce au fost prinsi in flagrant delict de politisti in timp ce retrageau bani din bancomate din Bucuresti folosind carduri false. Grupul, format din Marian Cristian D., Vasile Marian C. Matei Alexandru S. si Harry H., a fost monitorizat de Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova si SRI, sub coordonarea DIICOT - Biroul Teritorial Dolj. La perchezitie, politistii au gasit 119 carti de credit, dispozitive de copiere si scriere si un pistol cu gaze.

TIMISOARA - Ciuhandu si-a marit singur leafa

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a dat o dispozitie in urma careia ar putea obtine un venit lunar din bani publici de aproape 12.600 de lei prin majorarea diferitelor sporuri cu pana la 50% din salariul actual de 7.469 de lei. De cresteri salariale vor beneficia si viceprimarii, secretarul Primariei si alti 30 de functionari publici. Ciuhandu considera ca merita sa-i intre in cont aceste stimulente, deoarece sunt legale. Seful Corpului de Control al Prefecturii Timis, Laviniu Bedrosian, este decis sa atace in contencios dispozitia primarului. (C. Vintila)

SONDAJ - Bila neagra pentru Sanatate

Angajatii din sistemul sanitar au o parere proasta despre mediul in care lucreaza, arata un studiu sociologic comandat de Federatia "Solidaritatea Sanitara" din Romania. In timp ce doar 6,5% dintre respondenti au o parere buna despre functionarea sistemului, 23,7% o considera sub orice critica, 34,5% necorespunzatoare si 35,3% mediocra. 76,3% dintre angajati cred ca in prezent conditiile de lucru nu ofera posibilitatea de a presta un act medical de calitate. (A. Floria)

CONSTANTA - Mazare, din nou in vizorul DNA

Radu Stefan Mazare, primarul municipiului Constanta, impreuna cu 11 functionari publici din cadrul Primariei sunt cercetati pentru abuz in serviciu de politistii constanteni. In perioada 2003-2005 acestia nu au retrocedat mai multe bunuri imobile unui agent economic, cu toate ca existau sentinte civile definitive in acest sens. Potrivit politistilor, grupul ar fi efectuat schimburi de terenuri in defavoarea municipalitatii sau au atribuit unele contracte din fondurile publice pe baza unor licitatii formale, producand un prejudiciu care depaseste sase milioane de euro. Dosarele au ajuns pe masa procurorilor DNA. Mazare a declarat ca nu stie nimic despre cercetarea sa de catre politisti. (Petru Zoltan)

REFORMA - Initiativele lui Gheorghe Flutur

Aerul de Moldova l-a determinat pe ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, sa anunte doua initiative in premiera. Prima se refera la acordarea de subventii in valoare de un leu pe litru de motorina pentru infiintarea de noi culturi in toamna. Sumele vot fi acordate sub forma de bonuri valorice, pentru a evita situatiile in care banii ajung in contul datoriilor de la crasma satului, de exemplu. Celalalt anunt se refera la infiintarea de camere agricole in toate comunele judetului, un prim pas in reformarea "de jos in sus" a ramurii agricole.
×
Subiecte în articol: observator