x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ONPCSB - Contre intre fostul si actualul presedinte

ONPCSB - Contre intre fostul si actualul presedinte

15 Noi 2005   •   00:00
ONPCSB - Contre intre fostul si actualul presedinte

Fostul presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), Nicolae Melinescu, a fost audiat, ieri, de procurorii instantei supreme, in legatura cu o plangere facuta de el impotriva actualului presedinte al Oficiului, Iulian Dragomir.

STRICT SECRET. Melinescu l-a acuzat pe Iulian Dragomir ca ar fi furnizat presei mai multe documente cu caracter secret si strict secret care erau in posesia sefului ONPCSB. Ar fi vorba despre o nota strict secreta de la serviciile de informatii, adrese ale Oficiului catre Parchet, precum si toate informarile referitoare la Rafo, grup advers Rompetrol.

Dupa audiere, Nicolae Melinescu a declarat presei ca informarea referitoare la Rompetrol nu a fost facuta de el, ci de un colectiv de specialisti. "Informarea a fost definitivata in noiembrie 2003, cand eram presedintele Oficiului, si nu in mai 2005, asa cum se incearca sa se acrediteze ideea", a declarat fostul presedinte al Oficiului. Melinescu a sustinut ca, prin acuzele care ii sunt aduse, s-ar incerca anularea informarii privind Rompetrol.

ACUZE DE LA ROMPETROL. Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat recent ca grupul petrolier va depune o plangere penala, dupa ce firma Faber Invest & Trade a folosit un document confidential din dosarul instrumentat de PNA pentru sustinerea unei cauze civile impotriva Rompetrol.

Pe de alta parte, ONPCSB a facut, in urma cu o saptamana, a cincea sesizare penala impotriva lui Melinescu.

×
Subiecte în articol: observator