x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Previziuni - Fara acord cu FMI

Previziuni - Fara acord cu FMI

de Oana Stancu Zamfir    |    31 Oct 2005   •   00:00

Guvernul intentioneaza sa nu mai semneze acordul cu Fondul Monetar International, spun surse guvernamentale avizate, preferand sa impinga deficitul bugetar peste 1%.
"FMI este in eroare de la inceputul anului. Previziunile noastre dupa introducerea cotei unice sunt depasite de realitate cu doua procente pe plus, nu pe minus, in timp ce calculele Fondului sunt departe de orice realitate. Nu mai are sens sa semnam acordul si nu e nici nevoie", ne-au declarat sursele citate.

PARERE. Intr-un interviu acordat Mediafax, premierul Tariceanu confirma aceasta posibilitate. "Sigur ca acordul cu FMI este intotdeauna un lucru, sa spunem, binevenit. Dar eu cred ca, in acest moment, Romania, ca viitoare tara membra a Uniunii Europene, trebuie sa arate ca are capacitatea sa-si gestioneze si singura - fara asistenta - problemele economice. Ramane de vazut daca fata de obiectivele economice, daca fata de filozofia fiscala si bugetara pe care o avem, obiectivele noastre sunt concordante cu cele ale Fondului", a spus acesta.

EDUCATIE
De cresterea deficitului bugetar ar putea beneficia Educatia, pentru care inca se cauta resurse din bugetele altor institutii. MEdC ar putea sa primeasca pentru inceput intre 1.300 si 1.600 de miliarde, alte suplimentari venind la rectificari bugetare. Pe de alta parte, nici PD nu s-a decis cine va fi succesorul demisionarului Mircea Miclea. Surse din acest partid spun ca presedintele Emil Boc ar prefera in locul unuia dintre parlamentarii care s-ar putea inscrie pentru acest post un tanar din sistem, pe care sa il pregateasca Miclea in ale ministeriatului.

×
Subiecte în articol: observator