x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procuratura dă încă o dată liber la arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice

Procuratura dă încă o dată liber la arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice

de Istvan Deak    |    16 Mai 2013   •   16:22
Procuratura dă încă o dată liber la arborarea steagului secuiesc pe clădirile publice

Procuratura Odorhei nu va începe urmărirea penală a primarilor, directorilor de şcoli şi a tuturor celor care au arborat steagul secuiesc pe clădirile instituţiilor publice din Odorheiu-Secuiesc şi alte 17 localităţi din zonă.

La începutul lunii martie, profesorul Ilie Şandru din Topliţa a depus mai multe plângeri penale la poliţia din Gheorgheni, Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, prin care solicita anchetarea legalităţii arborării steagului secuiesc pe clădirile instituţiilor publice din judeţul Harghita. Şandru a invocat faptul că nu se respectă decizia dată de Curtea de Apel Târgu-Mureş în septembrie 2012, care anulează hotărârea 269/2009 a Consiliului Judeţean Harghita, legată de adoptarea steagului secuiesc ca fiind steagul judeţului Harghita. La finalul lunii aprilie, procurorul Sorin Mihai Colceriu anunţase că Procuratura Miercurea-Ciuc nu va începe urmărirea penală a primarilor, directorilor de şcoli şi a tuturor celor care au arborat steagul secuiesc pe clădirile instituţiilor publice.

Într-un răspuns dat în scris de procurorul şef Viorel Oace agenţiei de presă MTI, el a subliniat că “în lipsa unei infracţiuni, Procuratura Odorheiu-Secuiesc nu a dispus urmărirea penală a liderilor instituţiilor publice care au arborat steagul secuiesc pe faţadele clădirilor”. Procurorul a adăugat că decizia nu vizează doar plângerea depusă împotriva primarului din Odorhei, Bunta Levente, ci şi a edililor locali din 17 localităţi limitrofe.






×