x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul Alexandru Kiss, judecat pentru corupţie, vrea să se pensioneze

Procurorul Alexandru Kiss, judecat pentru corupţie, vrea să se pensioneze

de Veronica Micu    |    19 Ian 2010   •   00:00

Alexandru Kiss, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, deferit justiţiei la începutul anului pentru fapte de corupţie, solicită Consiliului Superior al Magistraturii să-i admită cererea de pensionare. CSM urmează să ia o decizie în acest sens în şedinţa de joi.



În 7 ianuarie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Kiss Alexandru, procuror şef Secţie urmărire penală în cadrul Parchetului Tribunalului Covasna, acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului.

Potrivit rechizitoriului, în 9 decembrie 2009 şi 15 decembrie 2009, în calitate de procuror şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, inculpatul Kiss Alexandru ar fi pretins unui denunţător suma de 4.000 lei (în două tranşe) pentru ca în schimb să-i restituie o serie de obiecte reprezentând probe materiale într-un dosar instrumentat de inculpat, în care denunţătorul fusese trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, între care şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Banii au fost primiţi în două tranşe, la datele de 15, respectiv 18 decembrie 2009, zi în care inculpatul a fost prins în flagrant delict cu 2.000 de lei.

De asemenea, la datele de 9 şi 18 decembrie 2009, inculpatul ar fi înlocuit o parte din aceste corpuri delicte (săbii-n.r.) cu produse asemănătoare de serie, "ajutându-l astfel pe denunţător să îngreuneze sau să zădărnicească judecata prin punerea instanţei în imposibilitatea de a confisca bunurile originale ce constituie obiectul material al infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor".

Ca urmare a acţiunii de prindere în flagrant delict, la data de 19 decembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Kiss Alexandru. În conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea acestuia, iar la data de 19 decembrie 2009, Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Braşov.

×
Subiecte în articol: observator