x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

13 Feb 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Distrugator american in Portul Constanta

Peste 300 de marinari americani au ajuns la sfarsitul saptamanii trecute in Portul Constanta, la bordul distrugatorului "USS Porter", pentru a participa la exercitii tactice in Marea Neagra. Membrii echipajului spun ca fac fata cu greu frigului, dar ca sunt hotarati sa viziteze atractiile turistice si in special bisericile din Romania. (Emilia Sava)

40 de tone de marfa contrafacuta

Aproape 40 de tone de marfa contrafacuta care urma sa tranziteze Romania pentru a ajunge in tari din spatiul ex-sovietic au fost capturate de politistii romani de frontiera. Marfa provenea din Turcia si Bulgaria si este evaluata la peste 4 milioane de euro.

Craiova - Scoala afectata de explozie, redeschisa

Scoala din Craiova inchisa dupa explozia din 26 ianuarie isi reia activitatea incepand de astazi, o data cu inceperea celui de-al doilea semestru al acestui an scolar. Directorul Scolii "Mihai Eminescu", Silvia Cartu, a declarat ca in cladire mai sunt cateva retusuri de facut, dar structura de rezistenta nu a fost afectata. Cartu a mai spus ca reparatiile au fost facute si cu ajutorul parintilor celor 820 de elevi.

Report la Loto 6/49

Cele 3,6 milioane de lei puse in joc la extragerea Loto 6/49 de aseara s-au reportat. Nici unul dintre jucatori n-a ghicit toate numerele extrase: 35, 43, 20, 18, 39 si 25. Varianta castigatoare la Noroc a fost 7 0 6 6 9 1 5, dar s-a inregistrat report la primele doua categorii.

Satu-Mare / Ancheta ampla la Frontiera

46 de politisti de frontiera din cadrul IJPF Satu-Mare sunt cercetati de procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Oradea. Oamenii legii sunt suspectati ca au pretins "taxe" ca sa faciliteze iesirea din tara a unor persoane care nu indeplineau conditiile legale. Ancheta a inceput in urma cu mai bine de doi ani, de la indicii ca politisti si vamesi s-ar fi asociat intr-o ampla retea de trafic de persoane.

Marea Caraibilor - Romanca disparuta de pe un vapor

O tanara de 26 de ani, din Brasov, care lucra pe un vapor de croaziera in Marea Caraibilor, a fost data disparuta de familie ieri, dupa ce nu a mai dat nici un semn de viata de la 6 februarie. Familia Nicoletei Nicolai a reusit sa afle de la reprezentantii vasului ca aceasta a fost vazuta ultima data la 8 februarie.

Estimare - Agricultura de nota 7

Romania ar putea primi nota 7 pentru ceea ce a facut pana in momentul de fata in agricultura, calificativ ce trebuie imbunatatit pana la sfarsitul acestui an, afirma ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. "Respectand calendarul, am recuperat enorm de mult. Si oficialii europeni au recunoscut, dar nu putem spune ca toate lucrurile vor fi finalizate la data intocmirii raportului de tara pentru Romania", a spus ministrul.

Sustinere - Tanara romanca, martor protejat

O victima a proxenetilor romani din Spania a devenit martor protejat de autoritatile madrilene. Potrivit cotidianului El Periodico, Ionela, o romanca de 18 ani obligata de un compatriot sa se prostitueze, i-a ajutat pe anchetatorii spanioli sa anihileze reteaua de proxeneti.

Guvern - RATB revine in Ilfov

Transportul public in comun ar putea fi reluat pe rutele din Ilfov, potrivit unei ordonante de urgenta ce va fi dezbatuta la Guvern in aceasta saptamana. Autoritatile au elaborat deja un proiect in acest sens. Revenirea autobuzelor pe cele 68 de linii era anuntata inca din decembrie anul trecut de primarul general, Adriean Videanu.

Program - Erasmus schimba fata Romaniei

Tot mai multi studenti spanioli au sansa sa studieze in Romania, prin intermediul programului Erasmus. "Acest fapt poate duce la schimbarea imaginii Romaniei peste hotare", afirma Daniel-Cosmin Comanita, responsabil la Universitatea Valahia din Targoviste pentru relatia cu Universitatea Castilla de la Mancha. (Oana Vataselu)
×
Subiecte în articol: observator romania