x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

03 Feb 2006   •   00:00

3 gebruarie 2006

Copil mutilat de un maidanez


Un copil, de 6 ani, din Macin, judetul Braila, a fost muscat zilele trecute de fata de un caine comunitar. Coltii cainelui au lasat urme adanci, iar medicii cred ca micutul va ramane cu cicatrici. Ionut T. este internat la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta. (N. Butnaru)

Control - Captura de bijuterii contrafacute


Mai multe lingouri si bijuterii din aur fara acte de provenienta, in valoare de aproximativ o jumatate de miliard de lei vechi, au fost confiscate miercuri de politistii bucuresteni. Captura a fost facuta in urma unui control la o firma de pe Calea Mosilor. Potrivit anchetatorilor, o parte din bijuterii era contrafacuta, purtand insemnele unor marci consacrate. Patronul firmei, un iranian de 39 de ani, este cercetat de politisti.

Alba - Batut de profesor in timpul orei


Un elev in clasa a X-a la Colegiul economic din Alba-Iulia acuza ca a fost batut si sugrumat miercuri seara de unul din profesorii sai chiar in sala de clasa, in timpul orei. Medicii de la Spitalul Judetean au confirmat ca baiatul de 17 ani are mai multe echimoze pe gat si corp, iar colegii sai sustin la randul lor acuzatiile. Profesorul s-ar fi enervat cand tanarul l-ar fi rugat sa le spuna notele primite in acest semestru. (Lucian Dobrater)

Transparenta - CNA vrea structura actionariatului


Consiliul National al Audiovizualului cere societatilor media sa clarifice structura actionariatului, in conformitate cu prevederile legale. La ora actuala, sase institutii media nu au raspuns solicitarii. Acestea sunt: B1TV, Pratech TV, Realitatea Tv, Radio Total si Orizont FM. In cazul Global Video Media, CNA se confrunta cu probleme legate de transparenta proprietatii, pentru ca Elbahold asteapta autorizarea Consiliului Concurentei inainte de a se declara actionar. (C.O.)

Vaslui - Detinut evadat din Tribunal


Un detinut din Penitenciarul Vaslui a scapat de vigilenta gardienilor si a reusit sa evadeze chiar in timp ce se afla la Tribunalul Vaslui. Tanarul de 19 ani a fost prins miercuri seara, la mai putin de o ora dupa ce scapase, la autogara din localitate. Potrivit sefului Politiei Municipale, Constantin Galescu, el nu a opus rezistenta. Detinutul va avea un nou dosar penal, iar politistii care il escortau vor fi sanctionati.

Dezbateri - Initiative legislative respinse de alesi


Deputatii din Comisia juridica au respins ieri doua initiative legislative, una apartinand PNL si cealalta PD, privind modificarea si completarea Legii Curtii Constitutionale, la propunerea reprezentantilor PSD, PRM si UDMR. Presedintele Comisiei, conservatorul Sergiu Andon, a spus ca prevederile din aceste initiative ar fi blocat activitatea Curtii. (Carmen Vintila)

Concesiuni - ADS nu poate recupera creantele


Agentia Domeniilor Statului (ADS) poate recupera doar o treime din creantele pe care le are la diferiti concesionari, intrucat sansele de a castiga procesele pe rol sunt reduse, iar o parte din datornici s-a desfiintat, a declarat ieri Tanczos Barna (foto), directorul general al ADS. "Avem sanse sa recuperam doar circa 120 milioane de lei dintr-un total de 345 milioane", a spus el.

Privatizare - Bani in plus pe Electrica


Electrica va incasa in plus de la CEZ (Cehia) peste 15,4 milioane de euro fata de pretul platit deja pentru pachetul de 24,62% din actiunile Filialei Electrica Oltenia, printr-o ajustare convenita prin contract. Pretul total creste la 62,83 milioane de euro, la care se adauga valoarea de 103,627 de milioane, aferenta diferentei pana la 51% din actiuni. CEZ a depus marti oferte angajante si pentru preluarea filialei Electrica Muntenia Sud. (Adrian N. Ionescu)

Valcea - Femeie inghetata, gasita dupa o luna


O femeie din comuna valceana Lapusata a fost gasita aproape congelata la o luna de la deces. Victima disparuse de acasa si a murit intr-o casa parasita. Medicii legisti au fost nevoiti sa astepte trei zile pentru a face autopsia, intrucat cadavrul era inghetat bocna. (Alexandra Chivu)


Gheata persista pe Dunare


Dunarea maritima a ramas blocata si ieri din cauza sloiurilor de gheata. O nava militara asigura transportul de persoane intre malurile fluviului in apropiere de localitatea tulceana Isaccea, in vreme ce doar un cargou de mare tonaj mai reuseste sa treaca printre gheturi. Pe bratul Sulina, Dunarea era acoperita in proportie de pana la 80% din suprafata.
×
Subiecte în articol: observator