x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

28 Noi 2005   •   00:00

Un bancomat amplasat in incinta unui atelier de reparatii incaltaminte pe Calea Victoriei din Bucuresti a fost spart sambata noaptea. Hotii au furat cinci casete cu bani cu peste doua miliarde de lei vechi.

Tigari ascunse printre mere


Politistii de frontiera galateni au descoperit in autoturismul unui cetatean moldovean peste 2.000 de pachete de tigari ascunse printre mai multe ladite cu mere. Contrabandistul a declarat ca intentiona sa vanda tigarile pentru a-si "rotunji" veniturile. (Erik Hoosz)


Jaf pe Calea Victoriei


Un bancomat amplasat in incinta unui atelier de reparatii incaltaminte pe Calea Victoriei din Bucuresti a fost spart sambata noaptea. Hotii au furat cinci casete cu bani cu peste doua miliarde de lei vechi. Pradatorii cunosteau codul bancomatului si au ales cu precizie locul jafului. Magazinul de pantofi nu avea sistem de supraveghere video si nici sistem de alarma. (Radu Crivat)

Gaudeamus - Humanitas si RAO, in top


Targul de carte Gaudeamus s-a incheiat, nu inainte de a-si fi decernat premiile acordate pe baza votului public. Invingator la puncte, bestseller-ul lui Dan Brown, "Codul lui Da Vinci", aparut la Editura RAO, a fost desemnat drept cea mai ravnita carte. La categoria edituri care au publicat anul trecut mai mult de 100 de titluri, clasamentul este urmatorul: Humanitas (locul I), RAO (locul II) si ALL (III). Teora si Fortuna au fost evidentiate la categoria care publica circa 50 de titluri. (C.D.)

Blocaj - Accident in lant pe Valea Oltului


Mai multe persoane au scapat cu viata dintr-un accident rutier in lant produs sambata pe E 81, in apropiere de localitatea Cornetu. Din cauza unei depasiri imprudente, trei tiruri s-au ciocnit violent, iar alte patru autoturisme prinse la mijloc au fost avariate. Mircea Rogojan, soferul autoutilitarei care s-a angajat in depasirea periculoasa, se afla in stare grava la spital. Circulatia pe ruta Ramnicu Valcea - Sibiu s-a desfasurat cu greutate timp de cateva ore. (Alexandra Chivu)

Constanta - Cumnata lui Basescu, vice la PD


In familia Basescu numarul politicienilor este in crestere. Cumnata presedintelui tarii, Doina Basescu, sotia fratelui presedintelui, a fost aleasa sambata vicepresedinte al PD Constanta. Aceeasi functie a obtinut-o si fina presedintelui, Narcis Amza, sotia lui Amza Perudin, comandantul care i-a succedat lui Basescu pe nava "Biruinta". (Oana Stancu)

Autostrada - Renegocierea cu Bechtel, la final


Renegocierea contractului cu Bechtel a fost finalizata, compania americana acceptand plata unui avans de 30% din valoarea anuala a lucrarilor si decontarea anuala a acestei sume, au declarat surse din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Termenii noii intelegeri vor fi prezentati in curand. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a declarat insa, citat de Mediafax, ca renegocierea nu a fost finalizata, dar se afla intr-un stadiu avansat. Proiectul constructiei Autostrazii Brasov - Bors a inceput in 2004 si se va incheia in 2012, avand o valoare totala de peste doua miliarde de euro.

Report - Premiul creste la Loto 6/49


Premiul pentru categoria I la Loto 6/49 a ajuns la peste 5,84 milioane de lei, dupa ce si aseara s-a inregistrat report. Nici unul dintre jucatori nu a reusit sa ghiceasca numerele extrase 35, 49, 33, 8, 3 si 20. La categoria a II-a, 11 norocosi au castigat cate 40.500 de lei. Si la Noroc a fost report, premiul ajungand acum la aproximativ 732.000 de lei. Varianta extrasa a fost 3, 7, 7, 9, 8, 1, 1.

Ploiesti - Fugar din sediul politiei


Un barbat din Ploiesti, cunoscut cu antecedente penale, este cautat de politisti dupa ce a fugit chiar din sediul politiei municipale in timp ce era cercetat in legatura cu un furt. El fusese prins la sfarsitul saptamanii trecute impreuna cu cinci minori, avand asupra lor bunuri a caror provenienta nu a putut fi justificata. Ei au fost dusi la politie pentru investigatii, dar Busuioc Voicu a cerut permisiunea sa mearga la toaleta si apoi a disparut. (Nina Marcu)

Tancabesti - Parastas pentru Zelea Codreanu


Continuatorii Miscarii Legionare din intreaga tara au comemorat sambata 67 de ani de la moartea lui Corneliu Zelea Codreanu. Cu aceasta ocazie au fost organizate parastase, conferinte publice si mese rotunde. Manifestarile au culminat in padurea de la Tancabesti, langa Capitala, cu slujba de pomenire la care au participat peste 100 de legionari. "Capitanul" Zelea Codreanu a fost ucis in padurea de la Tancabesti, in noaptea de 29-30 noiembrie 1938. (Radu Crivat)

Ancheta la Porturi - Frauda de 6 milioane de euro


Politistii constanteni au finalizat investigarea modului in care au fost atribuite licitatii de catre Administratia Porturilor Maritime Constanta. Anchetatorii au constatat o frauda de 6 milioane de euro. Politistii au cercetat 33 de persoane care au detinut sau detin inca diverse functii in cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta SA.
×
Subiecte în articol: observator