x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

06 Oct 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

"Regele Ferdinand", in prima misiune NATO

Fregata "Regele Ferdinand" a ridicat ancora ieri, de la Baza Navala Constanta, pentru a pleca in prima misiune navala angajata de Romania sub mandat NATO. La ceremonie a participat seful Statului Major al Fortelor Navale, contraamiralul Gheorghe Marin. Nava de razboi, cu echipajul de 203 marinari, va participa timp de doua luni la Operatiunea "Active Endeavour" in Marea Mediterana. (Mariana Craciun)

MTCT - Becerescu ramane la TAROM

Decizia Tribunalului Bucuresti prin care Rodica Odobescu, fostul director general al companiei TAROM, a fost repusa in functie este contestata de Ministerul Transporturilor. "Director general la TAROM este Cristian Becerescu, pana cand Rodica Odobescu ne va prezenta o sentinta judecatoreasca. Deocamdata, ne-a aratat doar un certificat de grefa care nu tine loc de sentinta si care pentru noi nu are valoare", a declarat Alexandros Galiatatos, secretar de stat in minister, actionarul majoritar al TAROM.

Sectorul 2 - Seful pietelor, cercetat penal

Fostul sef al Serviciului Comercial din cadrul Administratiei Pietelor din Sectorul 2 al Capitalei este cercetat penal de politisti pentru neglijenta in serviciu. Potrivit anchetatorilor, in perioada aprilie 2003-ianuarie 2004, Victorita L. nu a calculat penalizari pentru agentii economici care intarziau cu plata chiriilor. Prejudiciul estimat este de 430 milioane de lei vechi. (Radu Crivat)

Harta topografica, refacuta

Harta topografica aeriana a Romaniei va fi refacuta dupa doua decenii, a anuntat ieri directorul general adjunct al Agentiei de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Mihai Busuioc. El a precizat ca ultimul zbor pentru aerofotografierea Romaniei a fost facut in 1981. (Radu Crivat)

Cluj - Disputa pentru Polus continua

Construirea centrului comercial Polus la marginea Clujului stagneaza in asteptarea unei sentinte definitive privind soarta terenului unde urmeaza sa fie ridicat complexul. Avocatii omului de afaceri Paszkany Arpad au atacat decizia Tribunalului Arges, care anulase contractul de vanzare prin care s-a achizitionat terenul de la "Sapca Verde". Suprafata de 34,7 hectare este revendicata de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj. Contestatia va fi judecata la Curtea de Apel Pitesti. (Elena Stanciu)

Descoperire - Cea mai mare asezare din neolitic

Santierul arheologic din zona Urziceni, judetul Satu-Mare, a devenit cea mai mare asezare neolitica descoperita in Romania. Echipa de cercetatori condusa de arheologul Viragh Cristian a scos la lumina ieri inca patru morminte datand aproximativ din anul 2300 i.Hr. In acest sit au fost gasite obiecte vestimentare, unelte si arme din os si cupru, dar si o locuinta din epoca romana tarzie. (Crina Dunca)

Retrocedari - Theodorescu vrea o parte din Socola

Senatorul PSD Razvan Theodorescu solicita retrocedarea a 18,6 hectare de teren in comuna ieseana Grajduri si a unor cladiri ale Sanatoriului Barnova, care apartine de Spitalul de Psihiatrie Socola. Fostul ministru a mai castigat 50 de hectare la Ruginoasa in 2001, cand era senator de Iasi. (Mirela Cimpoi)

Hunedoara - Dublu asasinat la un ocol silvic

Doi paznici de vanatoare de la Ocolul Silvic hunedorean Vetel au fost ucisi ieri de un pensionar cu care locuiau in Cabana "Capatana". Dupa o cearta, sotii Pavel si Verginica Petrii au fost impuscati chiar cu arma lor de vanatoare, apoi au fost loviti cu un harlet. Autorul crimei, Marian Victor, a marturisit omorul unui coleg si a fost arestat de anchetatori. (Monalise Hihn)

Semnal - Copiii cu handicap nu sunt ajutati

Autoritatile fac foarte putin pentru a ajuta la integrarea sociala a bolnavilor care sufera de sindromul Down, a spus ieri primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu. "Facem eforturi pentru ca acesti copii sa fie integrati social. Parintii doresc o integrare a copiilor lor in scoli normale, dar nu reusim acest lucru", a precizat Ontanu. Edilul a adaugat ca o problema aparte este pentru cei mai mari, care isi termina studiile si raman dependenti de familie si de institutiile sociale. (Monica C. Andrei)

Senat - Miliarde pentru masini si covoare

Din bugetul de 1.238 miliarde de lei pe 2006 care va fi supus astazi aprobarii plenului, Senatul vrea sa achizitioneze masini, calculatoare, imprimante, telefoane mobile (in valoare de 900 milioane de lei), dar si covoare (21 miliarde de lei), aspiratoare, mobilier pentru birouri (81 miliarde de lei) sau aparate de aer conditionat. Senatorii vor ca 22 miliarde de lei sa mearga la cumpararea a 24 de autoturisme. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: observator