x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

01 Oct 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Biserica si imaginea Romaniei

Biserica are o importanta deosebita in reprezentarea Romaniei peste hotare, a declarat ieri Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist. "Biserica nu se limiteaza prin activitatea ei doar in tara, ci, prin prezenta romanilor din intreaga lume", a afirmat Teoctist, la dezbaterea organizata de Grupul de Initiativa pentru Promovarea Imaginii Romaniei.

Aglomeratie la dializa

Mai multi bolnavi de rinichi din cei aproximativ o suta de pacienti din judetul Alba care fac dializa sunt nevoiti sa se deplaseze pentru tratament la Cluj-Napoca sau la Hunedoara, din cauza posibilitatilor precare de la Centrul de Dializa din Alba-Iulia. Spatiul, care fusese proiectat initial sa fie cresa, este insuficient pentru tratarea bolnavilor, al caror numar este in continua crestere. (Lucian Dobrater)

Frauda la alegeri - Procurorul Stoica a gresit

Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au stabilit ca procurorul Viorica Stoica, de la Parchetul General, a incalcat codul deontologic in ancheta privind fraudarea alegerilor din 2004. Stoica a incercat sa-l audieze pe presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni si nu a respectat procedura citarii la parchet. Materialul inspectorilor va fi inaintat comisiei de disciplina, care va hotari daca este sau nu cazul unei actiuni disciplinare. (Miruna Pasa)

Petromidia - Patriciu, din nou la Parchet

Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost audiat ieri la Parchetul General in dosarul Petromidia, pentru prima data in legatura cu noile acuzatii ce-i sunt aduse, privind incalcarea Legii societatilor comerciale si a celor privind piata bursiera. Procurorii au redeschis cercetarile cu privire la Comisia Nationala de Valori Mobiliare si Bursa de Valori Bucuresti (unde sunt cotate actiunile Rompetrol). Afaceristul este cercetat cu privire la prejudiciile care, potrivit anchetatorilor, s-ar fi creat din momentul listarii actiunilor la BVB, in aprilie 2004.

Tranzactie - Electrica Oltenia ajunge la cehi

Filiala de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia va trece in proprietatea grupului ceh CEZ la 4 octombrie. Contractul de privatizare a fost semnat in luna aprilie a acestui an, iar finalizarea tranzactiei a fost amanata de la sfarsitul primului semestru in urma vacantei parlamentare. CEZ va investi 151 milioane de euro pentru pachetul de 51% din actiuni.

EADS - Noul contract va fi prezentat la CE

Oficiali ai Ministerului Administratiei si Internelor vor aparea saptamana viitoare in fata Comisiei Europeane, impreuna cu reprezentantii concernului german EADS. Delegatia vrea sa demonstreze ca intre contractul incheiat cu aceasta firma si programele europene de securizare a frontierelor nu mai exista nici o suprapunere. (Radu Crivat)

Propunere - AVAS cere concedieri in masa

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) propune Guvernului o lista de 16 societati care urmeaza sa efectueze concedieri colective de personal. Printre acestea se afla Tractorul, Electroputere, Rulmentul, Terom si Uzina de Valorificare a Cenusilor de Pirita Turnu Magurele. (Elena Stan)

Ancheta - Lucian Boghiu, audiat si la Brasov

Fostul director al Electrica SA, Lucian Boghiu, a fost audiat ieri in dosarul de coruptie inregistrat la Electrica Brasov de catre procurorii anticoruptie brasoveni. Anchetatorii banuiesc ca Boghiu este implicat si in dosarul fraudei de 200 de miliarde de lei in care sunt cercetati trei directori din cadrul Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) "Transilvania Sud" Brasov. (Ramona Tintea)

Bechtel - Soarta autostrazii, decisa in curand

Ultima runda de negocieri intre reprezentantii Ministerului Transporturilor, ai Finantelor si cei ai companiei americane Bechtel referitoare la contractul pentru constructia Autostrazii Brasov - Bors vor avea loc saptamana viitoare. Dupa aceasta etapa, "voi cere ca in prima sedinta a Coalitiei sa se dezbata aceasta problema a autostrazii Transilvania pentru a incheia acest subiect", a anuntat ieri liderul PD, Emil Boc. (Elena Stanciu)
×
Subiecte în articol: observator