x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schi de week-end in Poiana si in Sinaia

Schi de week-end in Poiana si in Sinaia

de Sorin Anghel    |    28 Noi 2005   •   00:00
Schi de week-end in Poiana si in Sinaia

Putina zapada cazuta saptamana trecuta a fost suficienta pentru ca schiorii sa-si faca de cap pe partiile din statiunile montane.

SEZON. Week-end-ul a fost unul agitat la Poiana Brasov, dar nu prea aglomerat de turisti. Inca de vineri schiorii au urcat in localitatea brasoveana, acolo unde greu s-a gasit un loc de cazare. Atractia a fost reprezentata de partia Bradul, considerata de un nivel usor si recomandata incepatorilor. Afluenta maxima de amatori ai sporturilor de iarna s-a inregistrat insa in ziua de sambata, schiorii mai priceputi aventurandu-se si pe partiile mai dificile, Postavarul si Sulinar, desi acest lucru nu era deloc recomandat. Nu au avut loc accidente, astfel ca nu a fost nevoie de interventia salvamontistilor. Incalzirea treptata a vremii a facut ca incepand de ieri zapada sa se topeasca, prin stratul alb zarindu-se si cateva petice de iarba.

VALEA PRAHOVEI. Considerata "perla statiunilor montane", Sinaia a reprezentat si ea o varianta pentru amatorii sporturilor de iarna. Partiile din Valea Dorului si Valea lui Carp au fost devorate de schiori, in ciuda accesului anevoios. Altitudinea mai mare a facut ca aici zapada sa nu se topeasca. Aflata la o inaltime mai mica, partia Kalinderu din Busteni, utilata si cu instalatie de zapada artificiala, nu a fost practicabila, asteptandu-se temperaturi mai joase. De asemenea, nici la Azuga sau la Predeal nu s-a putut schia.

×
Subiecte în articol: observator