x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sezon de iarnă în Poiană. Pe domeniul schiabil din Braşov, zăpada are 30-40 cm

Sezon de iarnă în Poiană. Pe domeniul schiabil din Braşov, zăpada are 30-40 cm

23 Dec 2014   •   20:09
Sezon de iarnă în Poiană. Pe domeniul schiabil din Braşov, zăpada are 30-40 cm
Sursa foto: Bogdan Iurascu/INTACT IMAGES

Sezonul de iarnă 2014-2015 s-a deschis ieri la Poiana Braşov, printr-un spectacol şi un foc de artificii.
În staţiune se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile de pe Domeniul schiabil, unde stratul de zăpadă este între 30-40 de cm, informează Agerpres. Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost inaugurat la sfârşitul anului 2011, după cea fost modernizat cu fonduri de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, investiţie în valoare de 29 de milioane de euro, fiind considerat cel mai mare din România. În urma lucrărilor de modernizare, suprafaţa schiabilă a staţiunii a crescut de la 35 de ha în 2010, la 85 de ha. Lungimea pârtiilor este acum de 24 de km faţă de 16,4 km înainte de amenajare, în timp ce lăţimea acestora a crescut de la 20 de metri la 45 de metri. Odată cu lucrările de extindere a pârtiilor de schi au fost instalate două noi instalaţii pe cablu, telescaunele de pe pârtiile Ruia şi Lupului cu o capacitate totală de 4.000 de persoane pe oră. Pârtiile de pe Domeniul schiabil sunt Drumul Roşu, cea mai lungă din staţiune de 5,33 de km, Lupului, Sulinar, Kanzel, Sub Teleferic, Bradul, Stadion.

Din păcate, ieri, toate mijloacele de transport pe cablu au fost oprite în Poiana Braşov din cauza vântului, care a avut o viteză de aproape 100 de km pe oră. “În momentul în care vântul se va potoli transportul pe cablu va funcţiona la întreaga capacitate. Doar pe pârtiile Bradul şi Stadion funcţionează teleschiul, dar stratul de zăpadă pe aceste pârtii nu este foarte consistent ca pe celelalte. De când a început sezonul de iarnă am folosit 35.000 de metri cubi de apă pentru producerea zăpezii artificiale", a declarat pentru Agerpres administratorul Domeniului schiabil din Poiana Braşov, Dorin Drăgoi.

Trenurile Zăpezii
La începutul acestei luni, CFR Călători anunţa că în perioada sporturilor de iarnă va introduce în circulaţie “Trenurile Zăpezii”cu care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinaţii turistice montane din România. În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, CFR a anunţat că va acorda 25% reducere de preţ la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio, are au ca punct de plecare sau destinaţie şi una din staţiile feroviare de pe ruta Sinaia–Braşov.

×