x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SNLO: 100.000 de tone de cărbune, dispărute

SNLO: 100.000 de tone de cărbune, dispărute

de Gabriela Mladin    |    28 Iul 2009   •   00:00

O cantitate de 100.000 de tone de cărbune lipseşte din depozitele Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO).



Constatarea a fost făcută în urmă cu câteva zile, când minerii de la Cariera Lupoaia s-au întors la serviciu, după perioada de o lună de şomaj tehnic. În perioada de întrerupere a activităţii, ca­rierele au fost păzite, de aceea, şeful SNLO, Daniel Burlan, susţine că mai degrabă poate fi vorba despre o raportare fictivă la inventar decât un furt.

Mergând pe această variantă, şeful SNLO l-a schimbat din funcţie pe directorul Carierei Lu­poaia, Ion Ghiga, şi a dispus ca topografii care au măsurat sto­curile de cărbune să fie sancţionaţi cu reducerea salariilor cu 10% pe trei luni.

Nu este însă prima dispariţie constatată la com­pania de cărbune, după reluarea activităţii. În urmă cu câteva zile, de la Exploatarea Ploştina lipseau 3 kilograme de amo­nită, un explo­zibil deosebit de periculos, şi peste 1.000 de capse electrice. Hoţii au fost prinşi şi arestaţi. Potrivit lui Ion Voinescu, adjunctul şefului IPJ Gorj, lignitul figurează în documente ca fiind în stoc, dar în realitate depozitele sunt goale.

×
Subiecte în articol: observator