x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soldaţii români au învăţat de la americani despre cum se realizează misiunile de salvare

Soldaţii români au învăţat de la americani despre cum se realizează misiunile de salvare

22 Iul 2009   •   00:00

30 de soldaţi români au fost instruiţi timp de o săptămână de militari americani din Joint Task Force-East în misiuni de salvare în condiţii de luptă, în cadrul unui program de training desfăşurat la baza militară Mihail Kogălniceanu, informează marţi comandamentul american pe site-ul său.



Soldaţii români din batalionul 33 de vânători de munte "Posada", care se pregătesc pentru o viitoare desfăşurare, au petrecut cinci zile împreună cu militarii americani din cadrul Armatei SUA din Europa (USAEUR) care activează în unitatea 212 de asistenţă sanitară în condiţii de luptă pentru a termina un curs de specialitate. Alţi 30 de vânători de munte vor efectua acelaşi curs de asistenţă sanitară în condiţii de luptă săptămâna viitoare. "Încercăm să realizăm un mediu cât mai stresant posibil pentru secţiunea de evaluare a instructajului. Prima dată când unul dintre aceşti soldaţi se va confrunta cu o rană reală în toiul luptei sperăm că va fi mai bine pregătit să reacţioneze", a declarat lt. John K. Karlsson, un ofiţer din corpul medical militar american detaşat pe lângă Joint Task Force-East (Forţa Întrunită - Est).

Instruirea în salvarea de vieţi în situaţii de luptă îi învaţă pe soldaţi cum să acorde asistenţă sanitară de urgenţă, precum oprirea sângerării, administrarea intravenoasă a unui medicament sau evacuarea răniţilor pentru tratament medical.

Cadrele militare medicale susţin că un astfel de instructaj este esenţial în asigurarea stabilizării soldaţilor răniţi pe câmpul de luptă în aşa fel încât aceştia să poată fi transportaţi într-o unitate sanitară în intervalul "orei de aur", termenul în care un rănit are cele mai mari şanse de supravieţuire. Instructajul este asigurat de şase soldaţi din cadrul unităţii 212 de asistenţă sanitară în condiţii de luptă, cantonată la Miesau, Germania, care vor executa o misiune similară şi în Bulgaria, în cadrul operaţiunilor Joint Task Force-East din această ţară, mai informează site-ul comandamentului.

×
Subiecte în articol: observator