x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Specialiştii de la Apele Române susţin că Dunărea se menţine în parametrii de calitate admişi

Specialiştii de la Apele Române susţin că Dunărea se menţine în parametrii de calitate admişi

09 Oct 2010   •   00:00

In urma calculelor efectuate şi conform debitelor de diluţie, specialiştii Administraţiei Naţionale 'Apele Române' estimeazăcă apa fluviului Dunărea, în secţiunea Baziaş, se va menţine la parametrii de calitate admişi, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale 'Apele Române', citat de Agerpres.


Calculele au fost efectuate şi pe baza ultimelor informaţii primite de la oficialii unguri prin sistemul de avertizare PIAC, referitoare la calitatea apei râului Marcal la confluenţa cu râul Raba. Specialiştii români, prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu - Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi monitorizează în permanenţă calitatea apei, în secţiunea Baziaş.

Astfel, măsurătorile de Ph efectuate din 3 în 3 ore arată că valorile se încadrează în limite normale. 'Specialiştii ANAR monitorizează în continuare unda de poluare la Baziaş. Începând de mâine, specialiştii Apelor Romane vor efectua analize la indicatorii fizico-chimici generali şi metale grele într-un program special, pe baza probelor de apă recoltate din 4 în 4 ore, în secţiunea Baziaş', mai precizează comunicatul ANAR.

×
Subiecte în articol: observator