x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Statul dă bani pentru cadavre

Statul dă bani pentru cadavre

14 Oct 2010   •   00:00

Producătorii agricoli care desfăşoară activităţi de colectare a cadavrelor de animale pot beneficia, începând de astăzi, de ajutor de stat acordat prestatorului de servicii, de maxim 213 lei pe tona de cadavre de animale colectate.



"Începând cu data de 13 octombrie 2010, producătorii agricoli care desfăşoară activităţi de colectare a cadavrelor de animale pot beneficia de ajutor de stat acordat prestatorului de servicii, de maxim 213 lei pe tona de cadavre de animale colectate, în limita bugetului aprobat", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, citat de Mediafax.

Solicitanţii ajutorului de stat sunt prestatorii de servicii care efectuează servicii subvenţionate producătorilor agricoli, care solicită ajutor de stat înainte de începerea desfăşurării acestor servicii de colectare a cadavrelor de animale, în baza cererii iniţiale anuale şi care îndeplinesc următoarele condiţii.

Aceştia trebuie să fie persoane juridice şi să fie autorizaţi de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, pentru efectuarea activităţii de procesare, incinerare şi co-incinerare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

Pentru anul 2010, cererea iniţială anuală se depune în termen de 30 de zile de la data publicării numărului de înregistrare al cererii de exceptare pe site-ul Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene (DG Agri), respectiv în 30 de zile de la data de 13 octombrie 2010.

×
Subiecte în articol: observator