x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Apr 2009   •   00:00

21 aprilie 2009



SNLO-DATORII
Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) va plăti peste 460.000 lei pentru închirierea pe un an a unor maşini pentru directorii unităţii. Asta în condiţiile în care firma se află în executare silită pentru datorii bugetare şi este inclusă în 2006 pe lista firmelor pentru care s-a decis anularea altor obligaţii fiscale. Autoturismele, cu şofer, vor fi folosite pentru transportul în interesul serviciului al salariaţilor cu funcţii din şi de conducere din cadrul SNLO Tg-Jiu, EM Cariere Berbeşti-Vâlcea.

ŞEF LA DGA
Comisarul-şef Ionel Georgescu a fost împuternicit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie. Funcţia a rămas vacantă după ce fostul şef al instituţiei, procurorul Irinel Păun, a revenit la Parchetul Instanţei Supreme. Numele adjunctului Direcţiei Generale Anticorupţie, Ionel Georgescu, a fost vehiculat în timpul scurtului mandat al ministrului PSD Liviu Dragnea şi pentru funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

EXPEDIŢIE ÎN TIBET
Doi covăsneni au plecat ieri dimineaţă într-o expediţie în Tibet, pentru a cuceri Vârful Cho Oyu, înalt de 8.201 metri, din Hymalaia. Expediţia face parte dintr-un proiect mai amplu, iniţiat de Tulit Zsombor şi are drept scop escaladarea celor mai înalte vârfuri din lume. Expediţia are loc în perioada 20 aprilie-2 iunie. Tulit Zsombor are 34 de ani şi a participat la expediţii pentru cucerirea vârfurilor Triglav (Slovenia), Ercyes (Turcia), Mont Blanc (Franţa), Elbrus (Rusia), Lenin (Kîrgîzstan), McKinley (Alaska), Matterhorn (Elveţia), Kilimandjaro (Tanzania) şi Aconcagua (Argentina).

BRÂNZĂ CONFISCATĂ
Două kilograme de brânză gorgonzola din loturile contaminate cu Listeria monocytogenes au fost confiscate dintr-un supermarket din Bacău. Potrivit directorului DSVSA Bacău, în ultimele zile au fost făcute controale în mai multe magazine din judeţ, stabilindu-se că un singur supermarket a achiziţionat brânză din loturile contaminate. "Doar două kilograme de brânză din acest lot au fost aduse în judeţul Bacău. Două kilograme am confiscat şi noi. Nimeni nu a mâncat, prin urmare, din acest produs", a declarat Vasile Zaharia, directorul DSVSA Bacău.

EVENIMENT
Maiorul post-mortem Petre Tiberius, ucis în Afganistan la începutul lunii aprilie, va fi declarat astăzi Cetăţean de onoare al comunei Sângeorgiu de Mureş. Evenimentul va avea loc în cadrul "Zilelor Sângeorzene", iar titlul de Cetăţean de onoare post-mortem pentru maiorul Petru Tiberius va fi înmânat soţiei ofiţerului. Ofiţerul român Petre Tiberius (33 de ani) a fost ucis în Afganistan, la 3 aprilie, într-un schimb de focuri de armă cu insurgenţii.

CLUJ
Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit în prima zi de Paşte după ce a căzut în cascada Vălul Miresei din Apuseni. Victima făcea parte dintr-un grup de turişti veniţi în zona satului Răchiţele să-şi petreacă Paştele şi urcase pe munte pentru a-şi face o fotografie, moment în care a alunecat şi a căzut în cascadă.
La acţiunea de salvare a tânărului au participat echipe de intervenţie de la Salvamont Mărgău, dar şi echipe de scafandri de la ISU. De asemenea, la faţa locului s-au aflat şi echipaje ale SMURD şi ale Ambulanţei.

CIRCULAŢIE DEVIATĂ
Poliţia Rutieră a decis, ieri, devierea pentru o scurtă perioadă a circulaţiei de pe DN 1 pe DN 1 A Braşov-Săcele-Cheia- Vălenii de Munte-Ploieşti. Măsura luată de Poliţia Rutieră a fost cauzată de faptul că, începând de la orele amiezii, traficul rutier pe Valea Prahovei pe sensul către Bucureşti devenise dificil.
O circulaţie îngreunată se înregistra ieri şi pe DN 6 Bucureşti-Alexandria, coloana de maşini întinzându-se între localităţile Ghimpaţi şi Mihăileşti din judeţul Giurgiu. (Laura Calciu)

GATA CU VACANŢA
Cei peste 3.300.000 de elevi din învăţământul preuniversitar revin astăzi din vacanţa de primăvară prilejuită de Sărbătorile pascale. Cursurile semestrului al II-lea se vor termina vineri, 12 iunie, vacanţa de vară fiind cuprinsă între 13 iunie şi 13 septembrie 2009. Un regim deosebit îl au elevii din Bucureşti, care vor reveni pe băncile
şcolilor abia mâine.

EXPLOZIE LA SINEŞTI
O explozie puternică la o conductă de gaz a avut loc în noaptea de duminică spre luni în apropierea satului Coşca din comuna Sineşti. Explozia, fără flacără, a produs un crater de 15 m/5 m, conducta fiind spartă pe o porţiune de 10 metri. Alimentarea cu gaz pe tronsonul respectiv a fost oprită până la remedierea defecţiunii. Nu au existat victime omeneşti. Din primele cercetări, se pare că evenimentul s-a produs din cauza uzurii conductei.

DÂMBOVIŢA
O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite într-un accident rutier. Tragedia a avut loc în prima zi de Paşte, pe DN 72 A, în zona localităţii dâmboviţene Dragomireşti. Două autoturisme, un BMW şi un Ford, s-au ciocnit frontal după ce şoferul primei maşini, aflată într-o coloană, s-a angajat într-o depăşire, intrând pe contrasens. Toţi cei şapte răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Târgovişte şi sunt în afara oricărui pericol, potrivit sursei citate. În urma accidentului, traficul pe DN 72 A, în zona localităţii dâmboviţene Dragomireşti, a fost blocat timp de aproximativ 30 de minute.

×
Subiecte în articol: observator