x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Iun 2009   •   00:00

TAXE ANULATE
102 taxe şi tarife pa­ra­fiscale, dintr-un total de 491, au fost anulate, comasate sau reduse, de­ci­zie luată în şedinţa de ieri a Guvernului. Primul-ministru Emil Boc a de­clarat ieri că în următoarea şedin-ţă a Guvernului vor fi anulate alte 84 de taxe. (V.F.)

SĂNĂTATEA FIICEI TALE
Ministerul Sănătăţii demarează campania de informare "Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. In­for­mea­ză-te!". Acţiunea are ca scop pre­ve­ni­rea prin vaccinare a cancerului de col uterin. Vaccinul va fi ad­mi­nis­trat fe­te­lor cu vârste între 12 şi 14 ani. Informaţii complete des­pre pre­ve­­ni­rea acestei boli, în ur­mă­toarele luni, pe site-ul www.informarehpv.ro sau la tel verde 08008-00008. Pă­rin­ţii nu vor mai fi obligaţi să semneze de­cla­raţia de refuz al vaccinării. (M.D.)

ACCIDENT CU TRAMVAI
O maşină distrusă, un şofer fugar şi circulaţia tramvaielor blocată mai bine de o oră. S-a întâmplat ieri în Bucureşti, când un autoturism de­ca­potabil, lovit de o maşină de teren, a fost proiectat într-un tramvai. Accidentul s-a petrecut pe Şoseaua Ştefan cel Mare, sensul spre Piaţa Victoriei. Şoferul vinovat s-a făcut nevăzut, dar po­li­ţiştii sunt pe urmele lui.

150 DE TINERI IZOLAŢI
Aproximativ 150 de tineri care au participat la o petrecere pe o insulă de agrement de pe lacul din localitatea Ghioroc, judeţul Arad, au ră­mas izolaţi, după ce un cablu al pontonului a cedat. Ei au fost recuperaţi ieri-dimineaţă de pompieri, cu ajuto­rul unei bărci de salvare. Tinerii participau la o petrecere cu muzică house, la o cabană de pe insulă.

CORUPŢIE RUTIERĂ
Un comisar de poliţie de la IPJ Că­lăraşi a fost prins în flagrant delict de luare de mită de la şoferii prinşi că încălcau regulile de circulaţie. Potrivit Direcţiei Generale Antico­rup­ţie, la data de 12 iunie, comisarul de poliţie I.A. a pretins şi a primit de la mai mulţi şoferi (care erau de fapt in­ves­tigatori sub acoperire) suma to­tală de 1.150 de lei, în schimbul pro­mi­si­unii de a nu-i sancţiona. El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. (Violeta Fotache)

ATACAŢI DE URS
Doi adolescenţi, în vârstă de 16 şi 17 ani, au fost atacaţi de un urs sâm­bă­tă noapte în Munţii Bucegi. Tinerii îşi instalaseră cortul în faţa Cabanei Babele, într-o zonă în care camparea este interzisă. Se pare că ursul cău­ta de mâncare. Unul dintre tineri a re­u­şit să ajungă la ca­ba­nă pentru a cere ajutor. Prietenul său s-a apărat cu
un cuţit. Acesta a fost salvat de perso­nalul cabanei.

SEZON ESTIVAL 2009
Autoritatea Naţională Sanitară Vete­ri­nară şi pentru Siguranţa Alimen­telor (ANSVSA) lansează astăzi "Co­man­damentul Sezon Estival 2009". Până la 15 septembrie, în staţiunile de pe Litoral, 24 de inspectori vor verifica res­ta­u­rantele, fast-food-urile, can­ti­ne­le şi taberele. Reclamaţii la tel. 0800-826787, zilnic, 24 de ore din 24.

×
Subiecte în articol: observator