x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Dec 2009   •   00:00

2 decembrie 2009



ATAC LA SĂFTOIU
Schimb de replici între preşedintele Băsescu şi fostul său consilier Adriana Săftoiu. Băsescu a declarat că cel mai urât lucru este ca, atunci când cineva te-a luat din purtător de cuvânt, te-a făcut ministru şi când "ţi-a poftit sufleţelul" ţi-a făcut soţul şef de serviciu, să te superi când l-a schimbat din funcţie pentru că era căciula prea mare pentru el. Adriana Săftoiu a negat că i-a cerut un asemenea lucru lui Băsescu, spunând că nu poate crede că "un preşedinte de ţară numeşte şeful serviciilor secrete la capriciul unei angajate sau pentru că sufleţelul unei angajate".

AVANSĂRI ÎN GRAD
Preşedintele Traian Băsescu a semnat o serie de decrete de înaintare în grad. Astfel, au fost avansaţi şeful IGPR Petre Tobă, şeful Poliţiei Capitalei Lucian Guran, şeful DGIPI Ştefan Zaharie Pop, secretarii de stat în MAI Dan Fătuloiu şi Marian Tutilescu, şeful Jandarmeriei Olimpiodor Antonescu. Şeful statului a semnat, luni, o serie de decrete de înaintare în grad a unor generali/similari şi acordarea gradului de general de brigadă/similar unor colonei/similari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi  Internelor, SIE, SPP şi STS.

PACT LA TIMIŞOARA
Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi Gheorghe Ciuhandu au semnat ieri "Parteneriatul pentru Timişoara". Este vorba despre un acord prin care Ciuhandu, edilul Timişoarei, îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie Mircea Geoană. Înaintea semnării documentului, Ciuhandu a spus că speră ca la 6 decembrie să existe o guvernare nouă, cu un premier cunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, şi un preşedinte care să nu îi învrăjbească pe români, ci să fie un preşedinte al tuturor românilor. El a arătat că Traian Băsescu "nu a corespuns acestor cerinţe".

GOOGLE TRICOLOR
Pagina Google.ro şi-a modificat logo-ul cu ocazia Zilei Naţionale a României, adoptând culorile drapelului şi înlocuind litera "L" cu un steag. Google îşi schimbă logo-urile cu ocazia sărbătorilor şi a altor evenimente speciale. Recent, Google şi-a modificat logo-ul pentru a sărbători descoperirea unor cantităţi "semnificative" de apă îngheţată pe Lună. Totodată, pe 7 octombrie, Google a introdus, pe pagina sa de start, în locul logo-ului său obişnuit, un cod de bare pentru a marca aniversare a 57 de ani de la patentarea invenţiei.

×
Subiecte în articol: observator