x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurte

Ştiri pe scurte

05 Aug 2010   •   00:00

5 august 2010

FOST DEŢINUT PREDĂ UN PORTMONEU GĂSIT
Un tânăr care a fost încarcerat în trecut pentru comiterea mai multor furturi din magazine şi care a găsit pe stradă un portmoneu cu bani, lei şi valută, s-a prezentat, ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, unde l-a predat ofiţerilor de serviciu. Nu mică le-a fost surprinderea poliţiştilor când au constatat că bărbatul care a venit să înmâneze portmoneul găsit pe stradă, un tânăr de 23 de ani, a comis mai multe furturi din magazine, în perioada 2005-2006, fapte pentru care a şi fost încarcerat. În portmoneul predat poliţiştilor şi care aparţinea unui alt tânăr, de 21 de ani, din municipiul Alba-Iulia, se afla, pe lângă diverse documente personale, şi o sumă de bani, în lei şi valută. Bunul pierdut a fost restituit de oamenii legii posesorului, care a ţinut să aducă mulţumiri celui care, de bună credinţă, l-a înapoiat. (Lucian Dobrater)

SPRIJIN ISRAELIAN
Armata israeliană ia în calcul posibilitatea de a oferi un ajutor familiei căpitanului Ştefan Claudiu Dragnea, românul mort după prăbuşirea unui elicopter militar israelian în România. Potrivit site-ului Ynetnews.com, iniţiativa îi aparţine chiar ministrului Apărării, Ehud Barak, care le-a cerut subordonaţilor să o analizeze. În urmă cu câteva zile, deputatul Israel Hasson, membru al partidului Kadima, îi recomandase premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să ofere asistenţă familiei românului decedat în accidentul de la 26 iulie, din zona Fundata. În afară de căpitanul Dragnea,
în accidentul de elicopter au murit şase militari israelieni. Zborul era inclus într-un exerciţiu militar comun al armatelor din România şi Israel. (Irina Cristea)

FEMEILE ANTREPRENOR, NOI DREPTURI
Astăzi intră în vigoare în Uniunea Europeană o nouă legislaţie referitoare la condiţiile de muncă, prin care lucrătorii care desfăşoară o activitate independentă şi partenerii acestora se vor bucura de o mai bună protecţie socială. Pentru prima dată, persoanele care prestează activităţi independente vor avea dreptul la concediu de maternitate. Directiva privind lucrătorii care desfăşoară o activitate independentă şi soţiile/soţii care îi ajută (Directiva 2010/41/UE) abrogă şi înlocuieşte o lege anterioară şi îmbunătăţeşte drepturile în materie de protecţie socială a milioane de femei aflate în câmpul muncii, consolidând spiritul antreprenorial în rândul acestora. În prezent, numai unul din trei antreprenori este femeie.

ANAF-UL, CA ŞI POLIŢIA
Funcţionarii ANAF ar putea opri maşinile în trafic şi ar putea transmite dispoziţii sau indicaţii şoferilor, potrivit unui proiect de HG care vizează modificare Regulamentului de aplicare a OUG privind circulaţia pe drumurile publice şi pus în dezbatere publică de MAI. Astfel, funcţionarii din cadrul ANAF vor fi introduşi în categoria persoanelor ale căror semnale sunt obligatorii pentru participanţii la trafic. Pe viitor, funcţionarii ANAF aflaţi într-un autovehicul inscripţionat potrivit legii pot utiliza şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile pentru a transmite o dispoziţie sau o indicaţie participanţilor la trafic. Aceste semnale pot fi adresate concomitent cu transmiterea unui apel prin amplificatorul de voce, se arată în proiectul de HG.

×
Subiecte în articol: observator