x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

02 Sep 2006   •   00:00
Stirile zilei

Scurgeri de informatii la CNSAS - Gyorgy Frunda cere sanctiuni penale

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda (foto) a declarat ieri ca legea de functionare a CNSAS ar trebui schimbata, astfel incat sa prevada inclusiv sanctiuni penale pentru cei care se fac vinovati de scurgeri de informatii din dosarele aflate la aceasta institutie. "Si acum sunt interzise scurgerile de informatii, dar parerea mea este ca trebuie prevazut ca acestea sa imbrace un caracter penal, pentru ca se creeaza presiuni morale", a spus Frunda, citat de Mediafax. Tot ieri, liderul UDMR, Marko Bela, si-a prezentat dosarul pe care l-a primit de la CNSAS, care arata ca a fost urmarit de Securitate, in special in perioada 1987-1989. (Aniela Nine)

ALBA - Pompier militar mort intr-un accident

Un pompier militar a murit, iar un altul a fost grav ranit in urma unui accident de circulatie petrecut joi noapte in judetul Alba. Cei doi, angajati ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Salaj, mergeau spre Bucuresti, pentru a prelua niste documente. Accidentul s-a petrecut dupa ce masina pompierilor a depasit o coloana de vehicule si a intrat intr-un tir care venea din sens opus. Circulatia a fost blocata mai bine de o ora. (Lucian Dobrater)

VASILE BLAGA: "Orice fin trebuie sa respecte legile tarii"

Finul ministrului Administratiei si Internelor, Coriolan Pop-Bruchental, condamnat la patru ani si jumatate de inchisoare pentru incalcarea regimului vamal, "va patimi" pentru ce a facut. Afirmatia apartine chiar nasului Blaga, care a adaugat ieri la Scoala de vara a Tineretului Democrat ca "orice fin trebuie sa respecte legile tarii". Bruchental s-a prezentat joi la penitenciar, pentru executarea pedepsei, dupa ce fusese dat in urmarire generala. (L. Florea)

PRIMARIA CAPITALEI - Verdictul in cazul Stanescu a fost amanat

Comisia de disciplina din cadrul Primariei Capitalei s-a intrunit ieri din nou pentru a rediscuta cazul de mita invocat de consilierul municipal Octavian Petrovici. Verdictul va fi dat luni, dupa ce toate probele vor fi analizate. La sedinta au participat secretarul municipalitatii, Dumitru Stanescu, invinuit de consilierul Octavian Petrovici ca ar fi incercat sa-i dea spaga pentru a vota favorabil proiectul lui Costica Constanda de a transforma Parcul Bordei intr-un cartier rezidential. Au mai fost prezenti consilierul Octavian Petrovici, precum si trei alesi locali, ca martori. (Monica C. Andrei)

PROPUNERE - Comisie pentru dosarele preotilor

Arhiepiscopul Ortodox de Alba-Iulia, IPS Andrei, a recunoscut ieri in fata presei ca a semnat un angajament de colaborare cu fosta Securitate, sub amenintarea inchisorii, insa nu a "turnat" pe nimeni. Ierarhul a mai adaugat ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va infiinta o comisie sinodala care va avea drept scop verificarea dosarelor preotilor, in colaborare cu CNSAS. (Lucian Dobrater)

CLUJ - Grupare de hoti anihilata

Un grup de hoti, printre care cativa boxeri de performanta si trei femei, a fost anihilat de politistii clujeni o data cu retinerea, recent, a ultimilor sapte membri ai retelei aflati in libertate. Acestia sunt acuzati ca au talharit mai multe persoane, furand tablouri, bijuterii de valoare si anticihitati, pe care le vindeau in diferite locuri. Atacurile erau extrem de violente.

SULINA - Epava de 30 de ani scoasa din Dunare

O barja scufundata acum 30 de ani in Portul Sulina va fi scoasa din Dunare de autoritati, deoarece reprezinta un pericol pentru mediu. Barja ar putea fi valorificata ca fier vechi. Scoaterea la suprafata a barjei ar putea costa 180.000 de euro. (Alexandru Nastase)

TIMISOARA - Cozi noi la farmacii la inceput de luna

Inceputul de luna a adus din nou cozi la farmacii, la Timisoara. Asta desi, unele farmacii din judet nu isi epuizasera plafonul nici pe luna august. Oamenii spun ca nu au incredere in promisiuni, dar directorul CJAS Timis a declarat ca panica este nejustificata.
×
Subiecte în articol: observator