x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

20 Aug 2006   •   00:00

Alexandria - 13 raniti intr-un incendiu

Un incendiu la o fabrica de confectii din Alexandria, produs din cauza suprasolicitarii unui transformator, s-a soldat cu ranirea a 13 munictori, cinci dintre ei fiind internati la sectia de terapie intensiva a spitalului din localitate. Muncitorii surprinsi de incendiu au suferit pe maini arsuri de gradul l si ll.

Premiera - Banca Mondiala va emite obligatiuni in lei

Banca Mondiala a anuntat ca va lansa, pentru prima oara, o emisiune de obligatiuni in lei. Este prima asemenea emisiune lansata de o institutie financiara internationala in moneda nationala pe piata romaneasca, iar gradul de risc al investitiei este considerat a fi minim, data fiind cota ridicata de incredere de care se bucura Banca Mondiala. Valoarea totala a obligatiunilor, care vor fi emise pe o perioada de trei ani, este de aproximativ 150 de milioane de euro.

Circuit - Turism la cavoul familiei lui Titulescu

Cavoul cu ramasitele pamantesti ale familiei diplomatului Nicolae Titulescu va fi inclus incepand cu luna octombrie in circuitul turistic al judetului Olt. In cripta sunt inhumati opt membri ai familiei Titulescu, printre care se numara tatal si bunicii diplomatului. Specialistii restauratori au scos la iveala ca monumentul funerar este realizat in mod complex, pe o suprafata de zece ori mai mare decat un mormant obisnuit si la o adancime de aproximativ 6 metri, cu trepte ce permit vizitarea in interior.

Achizitii - 120 de masini noi pentru SPP

Serviciul de Protectie si Paza (SPP) a fost autorizat de Guvern sa atribuie contracte multianuale de furnizare pe baza de leasing financiar, cu optiune de cumparare, a 120 de autoturisme, achizitie cu o valoare estimata de 7 milioane de lei (70 miliarde de lei vechi). Plata avansului, a ratelor de leasing, a valorii reziduale, a comisioanelor, a taxelor, precum si a celorlalte cheltuieli aferente contractelor se asigura de la bugetul de stat.

Talpes - "Exista o a treia arhiva"

Senatorul independent Ioan Talpes a declarat vineri seara, la Targu-Mures, ca vor urma "al doilea si al treilea val" de dezvaluiri privind colaboratori ai Securitatii, care vor aduce "surprize serioase", pentru ca, desi majoritatea politicienilor crede ca au existat doua arhive, au fost de fapt trei. Talpes, fost director al SIE, a precizat ca a treia arhiva cuprinde filme si "jachete", adica microfilme speciale, cu date esentiale din dosare, si a afirmat ca aceste microfilme se afla acum in administrarea serviciilor secrete.

Bucuresti - Geanta suspecta intr-un autobuz

Soferul unui autobuz care efectua ieri o cursa centrala in Bucuresti a anuntat ca in masina pe care o conduce se afla o geanta abandonata langa un scaun. Conducatorul autobuzului de pe linia 385 a stationat in zona Bisericii Sfanta Vineri - Unirii pana la venirea pirotehnistilor. In final, s-a stabilit ca geanta a fost uitata de un pasager al autobuzului.

Pregatiri - Pasajul suprateran Basarab

Mult disputatul proiect privind constructia pasajului suprateran Basarab va fi pus in practica. Autoritatile spun ca lucrarile vor incepe in aproximativ o luna. Calitatea solului a fost deja testata, iar in curand se vor organiza si zonele de santier. Intre timp, reprezentantii primariei si cei ai Politiei Rutiere incearca sa stabileasca posibile trasee pe care va fi deviata circulatia in zona Basarab.

Nunti / Numar-record de casatorii

96 de perechi au hotarat ieri sa-si uneasca destinele la Primaria Sectorului 2 din Bucuresti. Saptamana viitoare, 208 tineri isi vor uni destinele la aceeasi Primarie. De la inceputul anului, aici s-au inregistrat 1.870 de casatorii. De asemenea, peste 100 de cununii civile au fost oficiate ieri la Timisoara in noua casa de casatorii situata intr-un Mall. Din luna mai, Timisoara a devenit primul oras din tara unde casatoriile nu se mai oficiaza la primarie, ci la Mall.

Eveniment - Regata Marii Negre, la Constanta

Opt echipaje au participat ieri-dimineata la prima proba de navigatie la punct fix, programata in deschiderea editiei-pilot a Regatei Marii Negre. Competitia, o premiera in calendarul sporturilor nautice romanesti, la care participa veliere din Spania, Malta, Cipru si Romania, se desfasoara pe parcursul a doua zile, in Portul Turistic din Eforie Nord si in zona costiera, si are in program o proba de indemanare si navigatie la punct fix si o cursa de parcurs, intre Portul Bellona si Costinesti, tur-retur.

Sibiu - Spectacol: final de raliu enduro

Cel mai dur raliu enduro din lume s-a incheiat ieri, la Sibiu, dupa un traseu de sase zile prin tara. Unul din bulevardele centrale din Sibiu a fost inchis circulatiei rutiere, pentru ca va deveni scena unui spectacol demonstrativ al maniacilor motoarelor. Asfaltul a fost acoperit de obstacole, rampe, munti de cauciucuri, trunchiuri de copaci, camioane si alte surse de satisfactii pentru motociclistii care nu se pot adapta nicicum drumurilor drepte.
×
Subiecte în articol: observator