x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taximetriştii, coşmarul străinilor

Taximetriştii, coşmarul străinilor

27 Apr 2010   •   00:00

Doi bucureşteni, între care un taximetrist, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru înşelăciune, fiind acuzaţi că au păcălit un turist olandez căruia i-au cerut, iniţial, pentru o cursă până la Giurgiu 150 de lei, ulterior, schimbând tariful şi anunţându-l că trebuie să plătească 1.500 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, comisar Mirela Gheţa, oamenii legii au stabilit că olandezul în vârstă de 21 de ani, care se afla ca turist în Bucureşti, a mers într-un magazin unde a cerut informaţii despre modul în care poate să ajungă în Gara de Nord, deoarece acesta dorea să meargă la Sofia, în Bulgaria.

În acel moment, turistul a fost abordat de un bărbat care s-a oferit să îl ducă la destinaţie, întrucât cunoştea un taximetrist. Olandezul a fost de acord cu propunerea bărbatului, astfel că s-a urcat împreună cu cei doi în taxi, aceştia sfătuindu-l să evite Gara de Nord şi să meargă la Giurgiu, pentru a lua trenul spre Sofia.

Iniţial, cei doi i-au cerut 150 de lei pentru plata cursei, însă în momentul în care cetăţeanul olandez s-a oprit la un bancomat, bărbaţii i-au spus să tasteze 1.500 de lei, bani care ar reprezenta suma respectivă.

Ulterior, cei trei au plecat spre Giurgiu. Pe traseu, în apropiere de localitatea Călugăreni, taximetristul i-a arătat clientului că aparatul indică deja 1.500 de lei şi i-a spus că va mai fi nevoie de bani la destinaţie.

Întrucât avea suspiciuni că suma cerută este mult prea mare, cetăţeanul olandez a plătit după negocieri cu cei doi 1.000 de lei şi a cerut să fie lăsat să coboare, după care a anunţat Poliţia.

Bărbaţii nu au fost violenţi cu tânărul, iar suma de bani a fost recuperată şi restituită în întregime părţii vătămate.

Cei doi bărbaţi în vârstă de 35 de ani, respectiv 39 de ani, al doilea taximetrist, ambii din Bucureşti sunt cercetaţi în stare de libertate pentru înşelăciune.

×
Subiecte în articol: observator